Basketball

Oversigt - her NBA-sæsonens prisvindere

De seks store individuelle priser for NBA-sæsonen 2020-21 er blevet uddelt. Få overblikket over grundspillets prisvindere herunder.

Onsdag aften blev den sidste af NBA-sæsonens individuelle priser offentliggjort, da LaMelo Ball blev kåret som den bedste førsteårsspiller i NBA-grundspillet 2020-21.

Dermed har vi fået udnævnt alle vinderne af de seks store individuelle priser. Herunder kan du få overblikket over NBA-sæsonens prisvindere, hvor både New York Knicks og Utah Jazz hev to priser hjem:

'Most Valuable Player': Nikola Jokic - Denver Nuggets

Denver Nuggets' serbiske center Nikola Jokic modtog NBAs mest prestigefyldte pris, da han i starten af juni blev kåret som sæsonens 'Most Valuable Player'.

Jokic er den første Nuggets-spiller til at vinde prisen, den lavest draftede spiller (Jokic blev taget som nr. 41 tilbage i 2014) til at modtage prisen og den blot tredje europæer nogensinde (tyske Dirk Nowitzki vandt prisen i 2007 og græske Giannis Antetokounmpo blev kåret som 'MVP' i både 2019 og 2020).

Serbiske Nikola Jokic er NBAs 'Most Valuable Player'. Her kan du komme lidt tættere på Denver Nuggets-profilen Video: Kristoffer Vestrup

26-årige Jokic spillede med i samtlige 72 grundspilkampe for Denver Nuggets, hvor han snittede 26.4 point, 10.9 rebounds, 8.4 assists og 1.3 steals pr kamp. Nuggets endte på en tredjeplads i Western Conference (47 sejre og 25 nederlag), hvilket var den femtebedste Nuggets-sæson nogensinde.

Nikola Jokic modtog 91 af de 101 førstestemmer der var at hente i sæsonens afstemning. Herunder kan du se hvordan stemmerne til sæsonens 'Most Valuable Player' fordelte sig:

'Rookie of the Year': LaMelo Ball - Charlotte Hornets

'Rookie of the Year'-prisen gives til den bedste førsteårsspiller i et NBA-grundspil, og er blevet givet ud siden 1953.

I denne sæson gik prisen til LaMelo Ball fra Charlotte Hornets, efter et grundspil hvor den vævre point guard leverede et væld af mindeværdige højdepunkter:

Charlotte Hornets' førsteårsspiller LaMelo Ball stod for en lang række højdepunkter i denne sæson. Her kan du se de bedste af dem. Video: Kristoffer Vestrup

Efter 20 kampe af grundspillet blev 19-årige LaMelo Ball fast starter for Hornets, der endte på en tiendeplads i Eastern Conference. På grund af et brækket håndled spillede Ball kun med i 51 grundspilskampe i denne sæson, hvor han leverede 15.7 point, 6.1 assists, 5.9 rebounds og 1.6 steals i gennemsnit pr kamp.

Ball er den anden Hornets-spiller i historien til at vinde 'Rookie of the Year'-prisen. Larry Johnson modtog hæderen tilbage i 1992.

'Coach of the Year': Tom Thibodeau - New York Knicks

63-årige Tom Thibodeau blev kåret som sæsonens bedste træner, efter en imponerende sæson hos New York Knicks.

Stik mod de flestes forventninger, endte det traditionsrige mandskab på en fjerdeplads i Eastern Conference, efter et grundspil hvor de hentede 41 sejre i 72 kampe. Dette var 20 sejre mere end i forrige sæson.

Thibodeau var i hård kamp med Phoenix Suns' Monty Williams i afstemningen. Herunder kan du se hvordan stemmerne fordelte sig, i afstemningen af NBAs 'Coach of the Year'-pris:

Det er anden gang i karrieren at Tom Thibadeau modtager prisen som NBAs 'Coach of the Year'. For 10 år siden modtog han også hæderen, efter en flot sæson på sidelinjen for Chicago Bulls.

'Defensive Player of the Year': Rudy Gobert - Utah Jazz

Prisen som NBA-sæsonens 'Defensive Player of the Year' gik til den franske center hos Utah Jazz, Rudy Gobert.

Franskmanden var forsvarsankeret på grundspillets bedste hold og spillede med i 71 af 72 grundspilskampe. Utah Jazz havde det fjerdebedste forsvar i grundspillet, hvor Gobert snittede 2.7 blocks pr kamp og leverede flest blocks og defensive rebounds blandt alle spillere i NBA.

For tredje gang i karrieren er Rudy Gobert blevet kåret som årets forsvarsspiller i NBA. Her kan du se en række højdepunkter fra den franske center. Video: Kristoffer Vestrup

Det er tredje gang i karrieren af Gobert vinder 'Defensive Player of the Year'-prisen. Dikembe Mutombo, Ben Wallace og Dwight Howard, er de eneste andre spillere i NBAs historie, der har vundet 'Defensive Player of the Year'-prisen tre eller flere gange.

'Most Improved Player': Julius Randle - New York Knicks

'Most Improved Player'-prisen er blevet givet ud siden 1985-86-sæsonen, og gives til en spiller, der har udviklet og forbedret sig markant i forhold til sæsonen forinden.

I år faldt stemmerne på New York Knicks-profiler Julius Randle, der har været fundamentet for Knicks' flotte præstationer i grundspillet.

New York Knicks-profilen Julius Randle er blevet kåret som NBA-sæsonens mest forbedrede spiller. Video: Kristoffer Vestrup

I sin anden sæson hos New York Knicks, har Julius Randle leveret karrieren bedste grundspil. Her leverede han 24.1 point, 10.2 rebounds og 6.0 assists pr kamp, hvilket alle var det højeste gennemsnit Randle har leveret i sine syv sæsoner i NBA.

Forwarden spillede også med i sin første All-Star-kamp i denne sæson, han vandt sin første 'Player of the Month'-pris i karrieren og endte på en ottendeplads i afstemningen til sæsonens 'Most Valuable Player'-pris.

Julius Randle er den første Knicks-spiller til at vinde prisen, og som man kan se på stemmefordelingen herover, så modtog han 98 af 100 førstestemmer til prisen.

'6th Man of the Year': Jordan Clarkson - Utah Jazz

Prisen som sæsonens '6th Man of the Year' (red. sæsonens bedste bænkspiller) gik til Jordan Clarkson fra Utah Jazz.

I sin syvende NBA-sæson spillede Clarkson med i 68 kampe for grundspillets bedste hold, hvor han i gennemsnit leverede (karrierebedste) 18.4 point og 4 rebounds pr kamp.

Her kan du se en række højdepunkter fra NBA-sæsonens '6th Man of the Year', Jordan Clarkson. Video: Kristoffer Vestrup

Kommende fra bænken leverede Clarkson 23 kampe med minimum 20 point, fem kampe med minimum 30 point og to kampe med henholdsvis 40 og 41 point i grundspillet.

'Flame Thrower' vandt prisen foran holdkammerat Joe Ingles, og er den første Utah Jazz-spiller til at vinde prisen som NBAs '6th Man of the Year'.