Basketball

LeBron James raser mod NBA

Pausen mellem sidste sæson og denne sæson var for kort, mener LeBron James, som kritiserer NBA.

Kawhi Leonard er en af de mest seværdige spillere i den nordamerikanske basketliga, NBA, men fansene fik ham ikke at se, da Los Angeles Clippers natten til torsdag slog Utah Jazz.

Den 29-årige stjernespiller har fået en knæskade og risikerer at misse resten af slutspillet i NBA.

Det har fået ligaens allerstørste stjerne, LeBron James, på barrikaderne.

Kawhi Leonard er nemlig ikke den første spiller, der er blevet skadet i slutspillet, og LeBron James mener, at det er NBA-organisationens skyld.

- Det her er den bedste tid for vores liga og fans, men der mangler mange af de bedste spillere. Det er vanvittigt, skriver LeBron James på Twitter.

Den 36-årige verdensstjerne har selv været skadet i slutspillet, ligesom det er tilfældet for hans holdkammerat i Los Angeles Lakers, Anthony Davis. Klubben er røget ud af slutspillet.

Efter finalen i sidste sæson, hvor Lakers vandt, gik der 62 dage, inden den nye sæson gik i gang. Det var for lidt, mener LeBron James, som allerede i december ytrede sin holdning.

- I forhold til sæsonstarten var der ingen, der ville lytte til mig. Jeg vidste, præcist hvad der ville ske. Jeg ville bare beskytte spillernes ve og vel.

- Spillerne er i sidste ende vores spils produkt og aktiv. Disse skader er ikke bare en del af spillet. Det er resultatet af manglende hvile, før vi startede sæsonen op igen, skriver LeBron James.

Normalt har spillerne omtrent fire måneders pause mellem sæsonerne.

LeBron James skriver, at han er helt med på, at der er nogle forretningsmæssige årsager til, at NBA skulle skydes i gang hurtigere end normalt, men det ændrer ikke noget for ham.

- Jeg hader at se så mange skader på det her tidspunkt af året. Undskyld til fansene. Jeg ville ønske, I kunne se jeres favoritspillere lige nu, skriver LeBron James.

Stjerner som Kyrie Irwing og James Harden er blandt de øvrige spillere, der har været ramt af skader undervejs i slutspillet.

I NBA har man nået kvartfinalerne. Phoenix Suns er indtil videre det eneste hold, der er sikret en plads i semifinalerne efter en sejr på 4-0 i kampe over Denver Nuggets.