Basketball

Milwaukee Bucks vinder første mesterskab i 50 år

26-årige Giannis Antetokounmpo lavede hele 50 point, da Milwaukee Bucks besejrede Phoenix Suns 105-98 i nat.

Milwaukee Bucks har tidligt onsdag morgen dansk tid vundet holdets første NBA-mesterskab siden 1971 takket være en sejr på 105-98 over Phoenix Suns.

Med sejren vinder Bucks sammenlagt finaleserien mellem de to hold, hvor der spilles bedst af syv kampe, med 4-2.

- Det er den helt fortjente mester, når vi kigger tilbage mod en lang og fin sæson. Milwaukee Bucks er meget velspillende, og de er fortjente vindere, selvom det også blev intenst og spændende, siger basketballekspert Peter Wang.

Hjemmeholdet kan især takke Giannis Antetokounmpo for sejren, da den græske stjernespiller mod Suns noterede sig for hele 50 point.

- Han var fremragende hele vejen igennem og slutter også at med finalens MVP, og han var, hvis man skal pege på én spiller, finalens helt store forskel, siger Wang.

Flere store præstationer

Det var dog ikke kun offensivt, at Antetokounmpo leverede på et tårnhøjt niveau. Undervejs i opgøret lavede han også 14 rebounds og blokerede fem skud.

Han er den bare syvende spiller i NBA's historie til at lave 50 point i en finalekamp, og den 26-årige græker blev efter opgøret også kåret til finaleseriens bedste spiller - den såkaldte MVP.

- Jeg vil gerne takke Milwaukee for at tro på mig. Jeg vil gerne takke mine holdkammerater for at give den gas med mig. Jeg er taknemmelig for, at jeg var i stand til at gøre det færdigt, siger Antetokounmpo efter kampen.

Milwaukees træner, Mike Budenholzer, er fuld af lovord om sin græske superstjerne, der sidste sæson blev den første spiller siden 1994 til at blive kåret til NBA's mest værdifulde spiller og den bedste forsvarsspiller.

- Han er et fantastisk menneske. Jeg har lært så meget af ham. Han er en speciel leder. Spillertyper som ham opfører sig som mestre hver eneste dag. De omfavner det at skulle blive bedre hver dag, siger Budenholzer.

Tusindvis af fans

Milwaukee Bucks er desuden det bare femte hold i historien til at vinde titlen i NBA, efter at have tabt de to første kampe i finaleserien.

Holdets sejr blev overværet af 20.000 hjemmefans i den udsolgte arena Fiserv Forum.

Ude foran arenaen var der gjort plads til, at 65.000 kunne overvære kampen i Milwaukee på storskærm.