OL Tokyo 2020

USA's basketstjerner sables ned: - I burde skamme jer

USA's stjernespækkede basketballmandskab får en hård medfart i de amerikanske medier, efter at de skuffede fælt i åbningskampen ved OL.

Engang blev de kaldt Dream Team, men på de sociale medier er udtrykket 'Meme Team' begyndt at florere om USA's basketballhold.

Et udtryk, der gør grin med de dyrt betalte stjerner.

USA tabte overraskende den første kamp ved OL til Frankrig med 83-76. Selvom det er det første nederlag i 17 år ved et OL for USA, så er kritikken til at tage at føle på i hjemlandet.

- I burde skamme jer, og forhåbentligt gør det, at I ofrer jer noget mere i både forsvar og angreb, siger Tim Legler, der er basketballekspert på ESPN.

USA, der blandt andre stillede med superstjernerne Kevin Durant og Damian Lillard, så ellers ud til at være i kontrol, men Frankrig vandt den sidste del af kampen med 16-2, og det var nok til at skabe overraskelsen.

- Jeg er ligeglad med, hvem de møder. Hvis du er USA, så forventes det, at du vinder guld. Det her er pinligt, siger Tim Legler.

Tredje nederlag i fem kampe

Selvom Frankrig har flere NBA-spillere på holdet, var USA store favoritter - også selvom det var blevet til to nederlag i et par testkampe op til OL-turneringen.

Det betyder, at USA's ellers så uovervindelige hold nu har tre nederlag i de seneste fem kampe.

- Når du taber en kamp, er du ikke overrasket. Du er skuffet. Jeg forstår ikke udtrykket 'at være overrasket'. Det nedgør på en måde det franske hold, som om vi burde slå dem med 30 point. Det er et fremragende hold, siger USA's landstræner Gregg Popovich ifølge Washington Posts basketballkommentator Ben Golliver.

USA har stadig mulighed for at gå videre fra deres pulje, hvor de fortsat mangle at møde Iran og Tjekkiet.