Basketball

NBA afviser spillers ønske om religiøs undtagelse fra vaccine

Andrew Wiggins håber at blive undtaget fra kravet om coronavaccine i San Francisco. Indtil videre uden held.

Er du professionel basketballspiller, og vil du spille i NBA fra efteråret, skal du vaccineres mod coronavirus.

Sådan lyder reglerne i San Francisco, men spilleren Andrew Wiggins håber af religiøse årsager på en undtagelse. Den er basketligaen dog ikke med på.

- NBA har kigget på og afvist Andrew Wiggins' anmodning om en religiøs undtagelse fra San Franciscos sundhedsmyndigheders krav om covid-19-vaccination af alle deltagere over 12 år ved store indendørs begivenheder.

- Wiggins kommer ikke til at spille i Warriors' hjemmekampe, indtil han opfylder byens krav om vaccination, lyder det på NBA's hjemmeside.

Som udgangspunkt er der ellers ikke krav om vaccine for spillerne i NBA.

De spillere, der ikke har fået mindst et stik, skal dog testes dagligt samt ved afrejse og på kampdage. Vaccinerede spillere slipper til gengæld for de daglige test.

Men Golden State Warriors, New York Knicks og Brooklyn Nets er underlagt strengere krav på grund af lokale restriktioner. De gælder dog kun for spillerne fra de tre hjemmehold og ikke de hold, der gæster henholdsvis San Francisco og New York.

Fredag meddelte Knicks, at hele holdet er blevet vaccineret.

26-årige Wiggins har siden 2020 spillet for Golden State Warriors, der har hjemmebane i Chase Center i San Francisco. Kravet om vaccine i San Francisco træder i kraft i midten af oktober, hvor sæsonen også begynder.