Basketball

Tidligere LA Lakers-profil indstiller karrieren

Pau Gasol nåede at spille 1362 NBA-kampe i sin karriere. Han fik lavet i alt 22.992 point.

Den tidligere Los Angeles Lakers-profil Pau Gasol oplyser tirsdag, at han indstiller sin professionelle basketballkarriere.

Det fortæller den 41-årige spanier på en pressekonference i Barcelona ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Jeg er kommet for at fortælle jer, at jeg indstiller min professionelle basketballkarriere, lyder det.

- Det har været en svær beslutning efter så mange år, men det er en beslutning, jeg har taget efter grundige overvejelser.

Gasol fik sin professionelle debut i Barcelona i 1998, inden han skrev under på en kontrakt med NBA-klubben Memphis Grizzlies tre år senere.

Fik to mesterskaber med Lakers

Han skiftede senere til Lakers, hvor han sikrede to mesterskaber i 2009 og 2010. På holdet var også den nu afdøde Kobe Bryant

I sin karriere var han også forbi andre NBA-hold, hvorefter han til sidste valgte at tage tilbage til, hvor det hele startede. Nemlig i Barcelona, som han i sidste sæson hjalp med at vinde klubbens første mesterskab i syv år.

Spanieren blev i løbet af sine aktive år i NBA udnævnt til at modtage den prestigefyldte titel som "Årets Rookie", der hvert år uddeles til årets debutant i ligaen. Den pris modtog han i 2002.

Han nåede at spille i alt 1362 NBA-kampe, viser tal fra ligaens hjemmeside. I disse kampe blev det til intet mindre end 22.992 point.

Han har også været en talisman for det spanske landshold i en lang årrække. Gasol var blandt andet med til at vinde OL-sølv i både 2008 i Beijing og i 2012 i London.

Pau Gasol har desuden en bror, Marc Gasol, der også har tørnet ud for Lakers, men som nu spiller for en mindre klub i Spanien.