Basketball

NBA-stjerne nægter at lade sig vaccinere – vil koste ham 2,4 millioner per hjemmekamp

Brooklyn Nets-spilleren Kyrie Irving må – som situationen er nu – ikke spille hjemmekampe, fordi han ikke er vaccineret mod covid-19.

Han er kendt for sin overlegne teknik og vilde højdepunkter på en basketballbane.

Men som det ser ud lige nu, må Brooklyn Nets-fansene kigge langt efter de store momenter fra Kyrie Irving, der er en af holdets største stjerner.

Den 29-årige basketballspiller har valgt ikke at lade sig vaccinere mod covid-19, hvorfor han ikke har lov til at spille hjemmekampe for holdet.

Det skyldes, at sundhedsmyndighederne i Brooklyn har bestemt, at ikkevaccinerede borgere ikke må opholde sig i forskellige store indendørs steder som for eksempel den arena, hvor Brooklyn spiller.

Reglerne har betydet, at der de seneste uger har været tvivl om, hvordan Irving og Brooklyn Nets ville løse problemet, men søndag kom holdets cheftræner, Steve Nash, nærmere en afklaring.

- Jeg tror, at vi har indset, at han ikke spiller hjemmekampe. Vi kommer uden tvivl til at spille uden ham i år. Det afhænger bare af hvornår, hvor og hvordan, siger den tidligere NBA-stjerne ifølge Sportsnet.

NBA's regler foreskriver dog, at spillerne gerne må spille med i udekampene, hvorfor Kyrie Irving i hvert fald her kan få spilletid i de fleste kampe. Han må derudover også gerne træne med Brooklyn-holdet, da træningen ifølge de lokale myndigheder kategoriseres som et privat rum.

Store økonomiske konsekvenser

Situationen giver naturligvis store sportslige udfordringer for både Irving og Brooklyn, men personligt er der også andre konsekvenser for stjernen.

Irving står nemlig til at miste over 2,4 millioner kroner for hver kamp, han ikke er på banen. Og hvis han, som det ser ud nu, misser samtlige 41 hjemmekampe i sæsonen, vil han gå glip af over 100 millioner kroner af sin kontrakt på 226 millioner kroner.

Ifølge Sportsnet skyldes det en aftale, der er indgået mellem ligaen og spillerforeningen.

Stjerne-kollega var i samme situation

Historien om Kyrie Irving er ikke en enlig svale i verdens bedste basketball-liga.

Tidligere på måneden stod Golden State Warriors-spilleren Andrew Wiggins i samme situation, da han heller ikke ønskede at lade sig vaccinere.

Han forsøgte i første omgang at anmode NBA om en fritagelse fra vaccinen af religiøse årsager, men den anmodning afslog ligaen. Siden har Wiggins dog valgt at tage imod tilbuddet om en covid-19-vaccine, hvorfor han nu er klar til at begynde sæsonen for de tidligere mestre.

NBA-sæsonen begynder natten til 20. oktober, når Milwaukee Buck tørner sammen med Brooklyn Nets.