Basketball

Stjerne sat af holdet - nægter vaccination

NBA-stjernen Kyrie Irving kan vende tilbage til sit hold, Brooklyn Nets, hvis han lader sig vaccinere mod coronavirus.

Nu er der for alvor kommet en afklaring på Kyrie Irvings nærmeste fremtid.

Og det bliver en fremtid, der ikke byder på basketball for NBA-stjernen. Medmindre han lader sig vaccinere mod covid-19.

Den store Brooklyn Nets-stjerne har gennem hele pandemien nægtet at lade sig vaccinere. Og det bliver nu et problem i sportsøjemed. Brooklyn Nets skriver i en pressemeddelelse, at Irving bliver sat af holdet.

- Kyrie har truffet et personligt valg, og vi respekterer hans individuelle ret til at bestemme selv. I øjeblikket begrænser valget hans muligheder for at være et fuldtidsmedlem af holdet, og vi vil ikke tillade, at vores spillere kun er her på deltid, siger holdets sportsdirektør Sean Marks.

Nets påpeger, at Irving ikke kommer til at træne eller spille kamp, så længe han ikke er disponibel på fuld tid. Og grunden til, han ikke er det, skyldes lokale restriktioner.

Kunne spille udekampe

Sundhedsmyndighederne i New York har bestemt, at ikkevaccinerede borgere ikke må opholde sig i forskellige store indendørs steder som for eksempel den arena, hvor Brooklyn spiller.

Ifølge reglerne ville det dog være nok for Irving blot at få det første stik mod coronavirus.

Reglerne har også betydet, at der de seneste uger har været tvivl om, hvordan Irving og Brooklyn Nets ville løse problemet, men søndag kom holdets cheftræner, Steve Nash, nærmere en afklaring.

Her sagde han, at Irving ikke ville spille hjemmebanekampene. NBA-reglerne gør nemlig, at Irving gerne måtte spille udebanekampene. Nets har dog så selv valgt, at det ikke er en mulighed.

Stjerne-kollega var i samme situation

Historien om Kyrie Irving er ikke en enlig svale i verdens bedste basketball-liga.

Tidligere på måneden stod Golden State Warriors-spilleren Andrew Wiggins i samme situation, da han heller ikke ønskede at lade sig vaccinere.

Han forsøgte i første omgang at anmode NBA om en fritagelse fra vaccinen af religiøse årsager, men den anmodning afslog ligaen. Siden har Wiggins dog valgt at tage imod tilbuddet om en covid-19-vaccine, hvorfor han nu er klar til at begynde sæsonen for de tidligere mestre.

NBA-sæsonen begynder natten til 20. oktober, når Milwaukee Buck tørner sammen med Brooklyn Nets.