Basketball

Her er Crunch Time-værternes forudsigelser for NBA-sæsonen

Ny NBA-sæson, nyt NBA-program. Crunch Time er i luften, og værterne er allerede uenige, når de skal forudsige den kommende sæson.

En ny NBA-sæson står for døren. Det har vi glædet os til i lang tid.

Ikke mindst fordi vi nu kan præsentere TV 2 SPORTs nye ugentlige NBA-program, Crunch Time.

I Crunch Time debatterer tre værter alverdens emner og historier fra verdens bedste basketball-liga, NBA. Det er nørdet, hyggeligt og så er der tid til spas og løjer også.

Fremover vil der hver onsdag på TV 2 PLAY ligge et nyt afsnit klar. Allerede nu kan du se de to første afsnit på TV 2 PLAY.

Forudsigelser i Øst og Vest

I andet afsnit kigger Thomas Bilde, Peter Wang og Jens Laulund nærmere på Eastern og Western Conference - og det er det, artiklen her handler om.

De giver nemlig alle tre deres bud på vinderen af de to conferencer, vinderen af Larry O'Brien-trofæet (NBA-mesterskabet) og årets MVP - ligaens mest værdifulde spiller.

Det skal de selvfølgelig holdes op på i løbet af sæsonen - ikke mindst til sidst - så her kommer det sort på hvidt med tilhørende argumenter. God læselyst.

Vinderen af Western Conference Finals

Hvilket hold fra Vest kommer til at stå i NBA-finalerne?

Alle tre værter er enige på ét punkt: Utah Jazz vinder grundspillet - men de vinder ikke Western Conference Finals.

- Hvis vi taler den regulære sæson, så køber jeg Utah Jazz. Hvis vi snakker slutspillet, så sælger jeg dem til lavestbydende, siger Jens Laulund.

I stedet går han med Phoenix Suns.

- De har været i finalerne, de har den rigtige alder. Chris Paul er lidt gammel, men han er den eneste, der er gammel. De andre er gode.

Peter Wang starter med at fedtspille den lidt:

- Jeg har tre mandskaber, som er klart bedre end de andre: Los Angeles Lakers, Utah Jazz og Phoenix Suns.

Imens er Thomas Bilde klar i mælet og kalder Los Angeles Lakers som vinder af Western Conference Finals.

- Jeg er jo mega-træt af at være delvis enig med dig, for jeg har også en fornemmelse af, at Lakers står i NBA-finalen, siger Peter Wang.

- Hvis Anthony Davis og LeBron James begge er kampklar, når slutspillet går i gang, så er det det hold, der vinder Western Conference, siger Peter Wang.

Los Angeles Lakers er altså også Peter Wangs tællende bud.

Vinderen af Eastern Conference Finals

Hvilket hold fra Øst kommer til at stå i NBA-finalerne?

Sidste år vandt Giannis Antetokounmpo og Milwaukee Bucks og de er også favoritter hos to af værterne: Peter Wang og Jens Laulund.

Thomas Bilde går med Brooklyn Nets, som har superstjernerne Kevin Durant, James Harden og Kyrie Irving på holdet.

- Jeg tror, Brooklyn vinder, fordi de kan spare én ad gangen, hvor fx Lakers bliver presset, når én af de store skal spares. Jeg tror Brooklyn kommer til at rulle, og jeg tager den positive hat på: Ingen bliver skadet, de vinder, siger Thomas Bilde.

Wang underkender ikke Brooklyn-mandskabets kvaliteter.

- Der er ingen tvivl om, at de er det mest potente offensive hold nogensinde. Hvis alle tre bare spiller noget, der ligner 70 kampe, så vil vi se den bedste offensiv nogensinde, siger Peter Wang.

I Jens Laulunds bog er de også en favorit.

- Jeg tror bare, Bucks er next level, fordi det bliver en next level Giannis. Jeg tror, de har lært noget. De bliver modbydelige, når det bliver slutspil, siger Jens Laulund.

NBA Champions

Hvem vinder så det hele?

De tre værter er enige om én ting: Vinderen kommer fra Eastern Conference.

Peter Wang og Jens Laulund peger på Milwaukee Bucks som vindere af NBA Finals.

Thomas Bilde peger på Brooklyn Nets. Han har dog et lille forbehold (som der naturligvis ikke kan gives point for), hvis nu hans forudsigelse omkring Eastern Conference ikke holder.

- Hvis Bucks vinder Eastern Conference, så tror jeg, Lakers vinder. Jeg har Nets mod Lakers i finalen. Der er ikke nogen for mig overhovedet, der kan stoppe Brooklyn, siger Thomas Bilde.

Apropos forbehold, så har Peter Wang hele tre. Det bruger vi ikke spalteplads på her, men hans tre 'kaniner' kan ses i afsnittet.

MVP: Ligaens mest værdifulde spiller

Ser vi en europæer på tronen igen?

Vi skal helt tilbage til 17/18-sæsonen for at finde den seneste amerikanske vinder. Det var James Harden.

Siden da har Giannis Antetokounmpo vundet den to gange, mens serbiske Nikola Jokić senest vandt den prestigefyldte pris.

- Man kunne jo godt nævne Durant, James Harden, der bliver vigtige, siger Thomas Bilde og fortsætter:

- Men fordi der er så mange gode på det hold, bliver det ikke en af dem. Hvis man tager den præmis, er Giannis et godt bud, men det er Luka Doncic også. Han er min favorit. Ikke fordi, jeg godt kan lide ham, men fordi han er i en situation, hvor det faktisk godt kan flaske sig, siger Thomas Bilde.

Peter Wang kan sagtens se, hvor Thomas Bilde vil hen.

- For at vinde skal han have Dallas i top-4. Du bliver ikke MVP udenfor top-4 i din konference. Det er jeg lidt loren på, om det kan lykkes. Kan han føre dem i top-4, tror jeg, han bliver MVP, siger Peter Wang, inden han erklærer sig enig med Laulund, der før det har talt for Giannis Antetokounmpo.

- Hans hold bliver godt, de kommer til at vinde mange kampe. Han ligner en spiller nu, som har forstået, at hvis han bare sætter screeninger og får noget finesse i sit post-spil, så er der ingen, der kan stoppe han, så bliver han Shaq med ball-handling, Shaq med fart, siger Jens Laulund.

- Sidste år kunne Giannis ikke vinde, så ville han have vundet tre i træk – og så ville han være Larry Bird eller Michael Jordan – og der er han ikke endnu – i hvert fald ikke ifølge dem, der stemmer, siger Laulund og slutter af med en væsentlig pointe:

- Han kan jo ikke gå i stykker, så han kommer til at spille alle kampe.

Opsummering: Alle bud

Nu er det hele på papiret, sort på hvidt. Og når NBA-sæsonen 2021/22 når sin ende, ved vi, hvem der har været skarpest.

Her er en samlet oversigt.

Vinderen af Western Conference Finals

Thomas Bilde: Los Angeles Lakers

Peter Wang: Los Angeles Lakers

Jens Laulund: Phoenix Suns

Vinderen af Eastern Conference Finals

Thomas Bilde: Brooklyn Nets

Peter Wang: Milwaukee Bucks

Jens Laulund: Milwaukee Bucks

NBA Champions

Thomas Bilde: Brooklyn Nets

Peter Wang: Milwaukee Bucks

Jens Laulund: Milwaukee Bucks

MVP: Ligaens mest værdifulde spiller

Thomas Bilde: Luka Dončić

Peter Wang: Giannis Antetokounmpo

Jens Laulund: Giannis Antetokounmpo