Basketball

Storhold har lavet enorm satsning til ny NBA-sæson

De små markeder i Western Conference vinder frem, men legendeklubben Lakers håber på dominans.

Det er som regel ikke klubber fra mindre markeder, der trækker overskrifter.

Sidste sæson var dog anderledes, idet Utah Jazz og Phoenix Suns var to af de bedste mandskaber i Western Conference. Utah blev slået ud tidligere end ventet i slutspillet, men Phoenix nåede hele vejen til finalen.

Meget tyder på, at en lignende situation kunne udfolde sig i 2021/2022-sæsonen - dog med én ny udfordrer.

Store, gamle navne

Los Angeles Lakers, der vandt titlen i 2020, leverede skuffende resultater sidste sæson og håber på finaleretur denne sæson. Derfor hentede de den tidligere MVP Russell Westbrook i Washington, som skal agere spilskaber ved siden af LeBron James og Anthony Davis.

Derudover hentede Lakers tidligere All Star-spillerne Rajon Rondo, DeAndre Jordan, Dwight Howard og Carmelo Anthony, der alle er i deres karrierers efterår.

Klubben har otte spillere med over 12 års erfaring - endda med fem spillere, der har over 15 år på cv’et.

Det er en enorm satsning, hvor flere elementer skal gå op i en højere enhed for makismal effekt. Lakers tabte alle seks træningskampe inden sæsonstart, hvilket betyder der skal finjusteres på flere kanter.

I Utah har man fokuseret på forstærkninger til bænken, hvor veteranerne Hassan Whiteside og Rudy Gay er blevet hentet ind. Jazz er muligvis ligaens dybeste hold. De kan derfor spare stjernerne Donovan Mitchell og Rudy Gobert i ubetydelige kampe sent i sæsonen.

Dette burde holde begge spillere friske til slutspillet, hvor Utah desperat ønsker et andet udfald, end de oplevede sidste sæson.

Ungdom og genopbygning

Flere klubber i vest er enten unge eller har besluttet sig at bygge om.

Oklahoma City Thunder, Houston Rockets og San Antonio Spurs har alle valgt at fokusere på fremtiden, og vil i de kommende sæsoner give deres utestede spillere en del minutter, mens de håber på held i det årlige NBA Draft Lottery.

Hos New Orleans Pelicans og Memphis Grizzlies har man sat sin lid til unge stjerner: henholdsvis Zion Williamson og Ja Morant. Begge klubber håber slutspillet er inden for rækkevidde.

I New Orleans er man især presset for at nå slutspillet, da Williamsons smag for tabende sæsoner allerede presser hans tålmodighed, hvilket kan påvirke New Orleans’ chancer for at beholde ham.

Retur til dominans

Golden State Warriors har vundet tre mesterskaber siden 2015 og har nu øje på en mulig tilbagevenden til finalen.

Deres håb hviler på returen af stjernen Klay Thompson, der har misset de to sidste sæsoner med korsbånd- og akillesseneskade.

I årene uden Thompson har Warriors hentet unge talenter i draften. James Wiseman, Jordan Poole, Moses Moody og Jonathan Kuminga.

Klubben håber på at kunne sende de spillere ud i en større byttehandel, der indbringer dem endnu en stjerne til at spille ved siden af Thompson, Stephen Curry og Draymond Green.

Det ventes, at Warriors især kommer til at jagte center Karl-Anthony Towns fra Minnesota Timberwolves.

Hvem er favoritterne i Vest?

Meget afhænger af Thompsons helbred, inden man kan kaste Golden State på listen. Men skulle den 31-årige være rask og produktiv, så forhøjes deres chancer betragteligt.

Utah og Phoenix burde atter finde sig selv i diskussionen og er nok de mest sikre bud, da hverken skader eller mediedrama plager dem.

Los Angeles Lakers kan også smide deres navn i hatten, så længe Russell Westbrook beviser, at han kan spille sammen med LeBron James. Finder de to ikke ud af det, kan det påvirke Anthony Davis’ produktion, hvilket vil være katastrofalt for deres chancer.

NBA-sæsonen starter natten til onsdag den 20. oktober, hvor Lakers og Warriors møder hinanden klokken 04.00. Kampen kan ses på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.