Basketball

LeBron James diskvalificeret efter slag til ansigtet

Los Angeles Lakers måtte undvære sin superstjerne i næsten halvdelen af kampen, men vandt alligevel opgøret mod Detroit Pistons med 121-116.

LeBron James fra Los Angeles Lakers kom i kampen mod Detroit Pistons i fokus for alt andet end sine basketball-evner.

Det skete natten til mandag dansk tid, da NBA-superstjernen efter et straffekast sendte sin venstre hånd direkte i hovedet på Detroit Pistons' Isaiah Stewart.

Aktionen lignede en regulær svinestreg, og som følge af slaget til ansigtet gik Isaiah Stewart kortvarigt til tælling og knælede på jorden.

LeBron James forsøgte at undskylde, men det faldt ikke i god jord hos Pistons-spilleren.

Efter en kortvarig pause kom Isaiah Stewart til sig selv, og så brød helvede løs, hvor jagten gik ind på Lakers-superstjernen.

Episoden fandt sted tre minutter inde i tredje kvartal ved stilingen 78-66 til Detroit Pistons.

Tumultagtige scener

Med blodet løbende fra sit højre øje var Isaiah Stewart var helt oppe i det røde felt, og en række medspillere og officials måtte gentagne gange holde Pistons-spileren tilbage for at undgå endnu en fysisk konfrontation med LeBron James.

De tumultariske scener var tæt på at ende i et større slagsmål, men det lykkedes i sidste ende at holde de to kamphaner fra hinanden.

- Alle i ligaen ved, at LeBron James ikke er en beskidt fyr. Så snart, han ramte ham, så han sig tilbage og sagde "min fejl, det var ikke med vilje", lyder forsvarstalen fra Lakers-spilleren Anthony Davis ifølge nyhedsbureauet AFP.

Hjemmeholdets fans var rasende over slaget fra LeBron James, og Pistons-tilskuerne måtte på det kraftigste opfordres til ikke at invadere banen eller kaste genstande efter superstjernens fra Los Angeles Lakers.

Syet med otte sting

Ifølge Detroits træner, Dwane Casey, måtte Isaiah Stewart sys med otte sting efter kampen.

Begge spillere blev smidt ud af opgøret som følge af deres usportslige opførsel.

Det var anden gang i karrieren, at LeBron James blev diskvalificeret i sin 19-årige basketballkarriere.

Den 36-årige superstjerne blev første gang udvist af et opgør i november 2017, da han spillede for Cleveland Cavaliers mod Miami Heat.

Los Angeles Lakers trak sig sejrsrig ud af nattens opgør og vandt den sportslige duel med 121-116 over Detroit Pistons.