Basketball

Efter 941 dage i skadeshelvede gør NBA-stjerne comeback

Klay Thompson har været ramt af skader i mere end to år og seks måneder. Nu vender den femdobbelte All-Star tilbage.

13. juni 2019.

Det er datoen for Klay Thompsons seneste NBA-kamp.

Natten til mandag dansk tid er han tilbage, når han og Golden State Warriors møder Cleveland Cavaliers. Det annoncerede han og Golden State Warriors lørdag.

- Dub Nation, jeg er tilbage, siger Klay Thompson i videoen.

60 point på 11 driblinger

Efter meldingen fra Klay Thompson var Twitter ved at boble over af glæde fra holdkammerater, Warriors-fans og basket-elskere.

Klay Thompsons partner in crime, Steph Curry, der tydeligvis har savnet ham, spurgte kort efter til folks yndlingsmomenter med Klay Thompson.

TV 2 SPORTs NBA-ekspert Peter Wang er ikke i tvivl om sit yndlingsmoment med Klay Thompson.

- Da han scorer 60 point på 11 driblinger. Det burde ikke kunne lade sig gøre.

- Normalt scorer folk point, fordi de gør noget. Han bevæger sig bare uden bold. Det gør han bedre end nogen anden nogensinde. Det er dybt fascinerende, siger Peter Wang, som også glæder sig gevaldigt til at se Klay Thompson gøre comeback.

- Ikke alene holder jeg af at se ham spille, men så er han også blevet symbolet på, at man kan komme tilbage efter så langt et skadeshelvede.

Klay Thompson har haft alvorlige skader i knæet og siden akillessenen. I forløbet har han mødt støtte fra alle ledder og kanter i miljøet.

- Han er en af de spillere, som ingen har noget negativt at sige om. Selv de, han skal stå overfor, har været med på hans rejse tilbage og støttet ham. Han er så vellidt og respekteret, siger Peter Wang.

Kan kun være et plus

Golden State Warriors har været en stor overraskelse indtil videre. Bevares, de er et godt hold, men har også spillet langt bedre end eksperter - heriblandt Peter Wang - havde spået, inden sæsonen startede.

De ligger lige nu nummer to i Western Conference, og på banen ser det så godt ud, at kritikere har stillet spørgsmålstegn ved, om det måske ikke engang vil gavne Warriors at få ham tilbage.

Der er Peter Wang uenig.

- Nu får de tilført en af de bedste skytter nogensinde - kun Steph Curry overgår ham. Han vil kunne stå og skyde treere, til han er 60 år gammel. Det kan kun være et plus at få ham tilbage, siger Peter Wang.

Der er dog stadig - naturligvis - spørgsmål, der skal besvares.

- Jeg er spændt på at se, hvordan han kommer til at bevæge sig forsvarsmæssigt, der kan der godt komme udfordringer. Han skal lige have 15-20-kampe, før vi kan se, hvor meget han kan bidrage, siger Peter Wang.

Han tror på, at Golden State Warriors med Klay Thompson tilbage går hele vejen til finalen.

I første omgang gælder det for Golden State Warriors om at slå Cleveland Cavaliers natten til mandag.

Se kampen, hvor Klay Thompson gør comeback, på TV 2 SPORT X og PLAY natten til mandag klokken 02.30.