Basketball

Klubkoryfæ fyret to måneder før karrierestop

Basketligaklubben Randers Cimbria har revet Chris Nielsens kontrakt over. Det oplyser klubben på Facebook fredag.

Chris Nielsens sidste sæson som basketballspiller slutter før tid.

Fredag oplyser hans arbejdsgiver gennem mere end 20 år, den danske ligaklub Randers Cimbria, på Facebook, at den har afbrudt samarbejdet med ham.

Ifølge Randers' sportsdirektør, Morten Hansen, skyldes fyringen, at Chris Nielsen har misligholdt sin kontrakt.

- Det er ikke nogen beslutning, jeg synes, der er sjov, siger Morten Hansen til klubbens facebookside.

På sin facebookside skriver Chris Nielsen ifølge Randers Amtsavis, at Randers Cimbria begrunder fyringen med, at han ikke har deltaget i alle træningerne samt dalende sportslige præstationer.

- Jeg er efter 25 år i Randers Cimbria og med cirka to måneder tilbage af min basketkarriere blevet fyret den 25. februar 2022. Jeg havde inden indeværende sæson annonceret, at denne ville blive min sidste, og jeg har forsøgt at forventningsafstemme med Randers Cimbria, da min krop er slidt, og jeg har daglige smerter, siger Chris Nielsen til Fullcourt.dk.

Lyn-analyse

Chris Nielsen har altid tryllebundet og på samme tid delt vandene blandt fans. En fantastisk spiller, der ikke var fysisk overlegen, men ekstremt dygtig til at score og tiltrække opmærksomhed. Alt kommer til en ende for alle atleter, men at en lang og flot karriere som denne skal slutte med en fyresedddel 40 dage før sidste fløjt, virker en smule usmageligt.

'Borgmesteren' er stolt over sin karriere

Det er specifikt Chris Nielsens ankler og knæ, der er slidte efter 22 sæsoner på øverste niveau.

36-årige Nielsen er indehaver af flere rekorder i Basketligaen, blandt andet flest point og flest kampe. Hans meritter, præstationer og ikke mindst mange år i Randers Cimbria har givet ham øgenavnet 'Borgmesteren af Randers'.

Udvalgte meritter og rekorder for Chris Nielsen

  • 2 x DM-guld
  • 2 x DM-sølv
  • 2 x DM-bronze
  • 1 x pokalmesterskab
  • Flest point i Basketligaen nogensinde (7.870)
  • Flest kampe spillet i Basketligaen nogensinde (518)
  • Flest steals i Basketligaen nogensinde (703)
  • Flest ramte 3'ere i Basketligaen nogensinde (1.078)

Kilde: basketligaen.dk

- Jeg er stolt over det, jeg har opnået både individuelt og med klubben, og hvad jeg har formået at give tilbage til dansk basket. Nu skal jeg lige lade det her synke ind med min familie, og så ser jeg frem mod det næste kapitel i mit liv, hvor jeg skal prøve en masse udfordringer af. Det har jeg glædet mig til, men samtidig er jeg vemodig over, at det nu er slut med at spille basketball, siger Chris Nielsen til Randers Amtsavis.

Fans udtrykker vrede over fyringen

Fyringen af Chris Nielsen vækker stor vrede blandt klubbens fans.

I en kommentar til Randers Cimbrias facebookopslag skriver Elsebeth Dreier Vahl blandt andet:

- Jeg har godt nok betalt for mine pladser, men jeg kommer ikke og ser flere kampe. Sådan behandler man ikke en mand, der har haft så stor betydning for en klub!

- Synes, det er en skandaløs og respektløs beslutning! skriver Jacob Funch Thomassen blandt andet i sin kommentar til opslaget.

Randers Cimbria er en del af slutspillet, Playoff A, i Basketligaen, som netop er begyndt og slutter 14. april. Herefter er der semifinaler og finaler.