Basketball

Derfor kommer dansker på banen i NBA

Det er svært at finde et bedre tidspunkt end lige nu, hvis man skal skifte til NBA's tophold Phoenix Suns, mener TV 2 SPORTs basketballkommentator.

Fredag fik Gabriel ’Iffe’ Lundberg ophævet sin kontrakt i Rusland, lørdag har han ifølge TV 2 SPORTs oplysninger skrevet kontrakt med NBA-holdet Phoenix Suns, og om ikke så lang tid kan danske fans forvente at se ham i aktion.

- Jeg kan ikke forestille mig, at man henter en spiller som ’Iffe’ ind for ikke at bruge ham, siger TV 2 SPORTs basketballkommentator Thomas Bilde.

Bilde, der har fulgt NBA i årtier, kalder skiftet for en ”fuldstændig vanvittig nyhed”, og han kan ikke vente med at følge den danske stjerne i aktion. For det kommer han. Det er Bilde overbevist om.

Timingen er nemlig perfekt for danskeren.

- Det virker et eller andet sted helt åndssvagt at sige, at når Danmark endelig får en spiller i NBA, så skal han spille på topholdet og ind at spille med det samme, men det er faktisk realistisk, fordi hans spillestil passer til Phoenix Suns krydret med deres skadessituation samt med den øjeblikkelige stilling i Western Conference.

Superstjerne er skadet

Holdets store stjerne Chris Paul er i øjeblikket skadet, og derfor er der en åbning på point guard-positionen, som ’Iffe’ kan udfylde.

Derudover er Phoenix Suns allerede som det eneste NBA-hold sikker på en slutspilsplads. Så gode er de, og derfor har de råd til at økonomisere med kræfterne.

Hvis alt går, som det skal, er det altså bare at læne sig tilbage og vente på, at en dansker for første gang nogensinde går på banen i en NBA-kamp.

- Det er svært at sætte ord på det. Hvis man ser på, hvor mange basketballspillere, der er i Kina, er det det antal mennesker, der bor i USA. Altså bare for at sige, hvor stort et marked, der rekrutteres fra.

- Der er 450 pladser i NBA, og nu får Danmark som en skaldet, lille basketnation en mand, der kommer ind på et hold – og ikke bare hvilket som helst hold, men faktisk det hold, der var i finalen sidste år, siger Thomas Bilde.

Skiftet er ikke officielt, og hverken Phoenix Suns eller Gabriel ’Iffe’ Lundberg vil kommentere TV 2 SPORTs oplysninger.