Basketball

- Jeg kan nærmest ikke beskrive det, siger NBA-dansker

Gabriel 'Iffe' Lundberg er lykkelig for, at han er den første danske basketball-spiller, der når til NBA.

Der siver hvid røg op fra skorstenene i Phoenix, hvor det nu er officielt, at Gabriel 'Iffe' Lundberg bliver den første danske basketballspiller til at skrive kontrakt med en klub fra verdens bedste basketball-liga, NBA.

Det er fuldstændig urealistisk. Det er en drøm, jeg har haft, siden jeg var en meget ung dreng

Gabriel 'Iffe' Lundberg

Den 27-årige dansker ophævede fredag kontrakten med CSKA Moskva, men allerede tidligt lørdag formiddag kunne TV 2 SPORT erfare, at Lundberg i stedet vil tage sine talenter til det sydvestlige USA.

Nærmere betegnet NBA's ubestridte tophold, Phoenix Suns.

Hos Gabriel 'Iffe' Lundberg, der med rette kan kalde sig selv historisk, er det da næsten heller ikke til at forstå.

- Det fuldstændig urealistisk. Det er en drøm, jeg har haft sine jeg var en meget ung dreng, og jeg kan nærmest ikke beskrive det. Jeg er bare mega spændt på at komme i gang, siger han til TV 2 SPORT.

Er hentet til at spille

Den første dansker i NBA? Som holdkammerat til Chris Paul, som direkte modstander til LeBron James? Den slags historieskrivning og pres vil nok give de fleste en nervøse trækninger.

Men for Gabriel 'Iffe' Lundberg handler det om at 'hit the ground running', vise flaget og få overbevist de rigtige jakkesæt om, at han også skal være skrevet på holdkortet, når næste sæson går i gang.

Gabriel 'Iffe' Lundbergs karriere

  • 2014–2015: Copenhagen Wolfpack
  • 2015–2017: Horsens
  • 2017–2019: Manresa (Spanien)
  • 2019–2020: Canarias (Spanien)
  • 2020–2021: Zielona Góra (Polen)
  • 2021–2022: CSKA Moscow (Rusland)
  • 2022-: Phoenix Suns (USA)

For han er ikke tilskrevet en plads hos reserverne, så der skal vrides det maksimale ud af den spilletid, han får tildelt.

- Jeg kommer kun til at skulle spille med førsteholdet. Jeg er hentet til at skulle spille – eller i hvert fald være omklædt på bænken– og så må jeg gøre mig fortjent til spilletid, siger Lundberg.

- Først og fremmest er det en kæmpe mulighed, og jeg er mega spændt på at komme over og vise, hvad jeg kan. Det er i sig selv en kæmpestor bedrift, så jeg håber, at det kommer til at leve op til alle mine forventninger.

Sammen med familien forventer han at rejse til Phoenix inden for de næste to uger.