Basketball

På ét område føler NBA-dansker, at han adskiller sig fra andre danskere

Gabriel 'Iffe' Lundberg har aldrig været bange for at drømme stort og fortælle åbent om sin egen tro på sig selv.

- Det har altid været min drøm at spille i NBA. Det er alle basketballspilleres drøm.

Sådan lyder det fra den nye NBA-spiller Gabriel 'Iffe' Lundberg kort efter, at den historiske kontrakt er kommet i hus.

Den 27-årige dansker har opnået det, der for langt de fleste basketballspillere er det helt store mål - og så endda som den første dansker nogensinde.

Netop dét, at han er den første dansker, gør oplevelsen endnu mere speciel. Det i sig selv er stort, men for 'Iffe' er der én ting, der gør det endnu større.

- For mig især ville jeg gerne være den første, fordi jeg netop føler, at jeg differentierer mig fra den almene sportsatlet i Danmark med min mentalitet, siger han til TV 2 SPORT.

- Fordi at jeg hele tiden siger, at jeg godt tør at satse på mig selv. Det, synes jeg ikke, man gør så meget i Danmark. Ikke for at sige, vi er meget jantelovsfikserede, men jeg synes, at det også er okay at tænke lidt mere på sig selv en gang i mellem.

- Ikke at man skal være selvisk eller arrogant, men at man godt kan balancere ”vi” med ”jeg”, siger han.

’Iffe’ Lundberg har skrevet under på en kontrakt med topholdet Phoenix Suns, der i første omgang sender ham til NBA for resten af grundspillet i denne sæson.

Har været med til at bære ham frem

Det er ikke første gang i historien, at man hører om en sportsstjerne, der har selvtilliden i orden.

Flere gange er det blevet fortalt, hvordan det nærmest er en nødvendighed.

For 'Iffe' har det i hvert fald været med til at bære ham frem. Når han bliver bedre vokser, selvtilliden, så bliver han bedre endnu, og sådan fortsætter cirklen.

- I takt med, at man bliver bedre og ser ens hårde arbejde bære frugt og give resultater og succes, så stiger ens selvtillid også bare. Og det har det gjort med mig de sidste syv-otte år.

- Jeg forbedrer mig hvert eneste år, jeg er blevet bedre hele tiden, og jeg synes, det er sjovt. Jeg ser resultaterne, og derved stiger min arbejdsindsats og moral, fortæller han.