Basketball

Stjerne skal blive i russisk varetægt

En domstol har forlænget basketstjernen Brittney Griners ophold i russisk varetægt frem til 19. maj.

Den amerikanske basketballstjerne Brittney Griner ser ikke ud til at slippe ud af russisk varetægt lige foreløbigt.

En domstol har således forlænget Griners ophold hos de russiske myndigheder frem til 19. maj, skriver flere medier torsdag.

- Retten har imødekommet en anmodning fra efterforskningen og forlænget tilbageholdelsen af den amerikanske statsborger Griner frem til 19. maj, skriver det statsejede russiske nyhedsbureau Tass ifølge blandt andet AP.

31-årige Brittney Griner blev i februar tilbageholdt af russiske toldmyndigheder for besiddelse af cannabisolie i en lufthavn uden for Moskva.

Den dobbelte OL-vinder risikerer op til ti års fængsel, meddelte myndighederne efter tilbageholdelsen.

Har været i Rusland mange gange

Evelyn Farkas, der fra 2012 til 2015 var viceminister i den amerikanske regering, gav for nylig udtryk for, at Brittney Griner kan ende som et brik i et magtpolitisk spil.

- De kunne også bruge situationen som en skjult trussel eller til afpresning, hvis de ønsker, at vi gør noget - eller ikke gør det. Uanset hvad vil de synes, at det er brugbart, sagde Farkas til Yahoo Sports.

Griner har været i Rusland mange gange de seneste år. Ud over at spille for Phoenix Mercury i kvindernes bedste basketball-liga i USA, WNBA, tørnede hun også ud for russiske UMMC Ekaterinburg. Det har hun gjort siden 2014.

Siden hun blev tilbageholdt i lufthavnen, invaderede Rusland naboerne fra Ukraine og lagde sig ud med det meste af Vesten.

Brittney Griner blev valgt først af alle spillere i WNBA-draften tilbage i 2013. Hendes meritliste tæller blandt andet et WNBA-mesterskab, to OL-guldmedaljer og to VM-titler med USA.