Basketball

'Iffe' fik spilletid i rekordkamp

Danske ’Iffe’ Lundberg fik et minut og fire sekunder på banen, da Phoenix Suns vandt grundspilskamp nummer 63 i denne sæson.

To succesrige afleveringer, en god aktion i forsvaret og en mistet bold.

Det var, hvad ’Iffe’ Lundberg nåede, da han tidligt onsdag morgen fik et minut og fire sekunder på banen i Pheonix Suns’ hjemmesejr over LA Lakers.

Med 121-110 kan Suns nu prale af 63 sejre i NBA-grundspillet, hvilket er ny rekord for holdet. Og udsigten til netop den rekord havde ifølge TV 2 SPORTs basketballekspert Peter Wang indflydelse på Lundbergs spilletid i hjemmebanedebuten.

- Monty Williams ville være helt sikker på at vinde den her kamp, og derfor blev det desværre ikke til mere spilletid for Lundberg. Træneren satsede på dem, han kender bedst, siger Peter Wang.

Phoenix Suns har blandt andet markeret rekorden med denne collage. Set fra neden er 'Iffe' Lundberg i anden række til venstre.

- Det er min første kamp i den her hal, og det er en fantastisk kulisse med fantastiske fans. Jeg elsker deres energi, og det bliver rigtigt vildt, når vi kommer til playoffs. Hold da op, det kommer til at hjælpe os meget, siger ’Iffe’ Lundberg til TV 2 SPORT.

Lakers misser slutspillet

Mens Suns kan glæde sig over at have overgået sig selv i grundspillet, kan gæsterne fra LA Lakers indstille sig på en lang sommerferie. Det tidligere mesterhold, der senest blev mester i 2020, er nemlig uden chance for at komme med i årets NBA-slutspil.

'Iffe' Lundberg fik NBA-debut natten til mandag. Her blev det til 4:14 på banen i et overraskende nederlag til Oklahoma City Thunder.

Lundberg spillede den første del af sæsonen i russiske CSKA Moskva, men efter Ruslands invasion af Ukraine fik han ophævet sin kontrakt. Derefter skiftede han til Suns på en aftale, der udløber efter grundspillet.

Suns' sidste kampe i grundspillet

  • 7. april: Ude mod LA Clippers
  • 9. april: Ude mod Utah Jazz
  • 11. april: Hjemme mod Sacramento Kings