Basketball

’Iffe’ på tavlen i NBA: - En kæmpe forløsning

Gabriel ’Iffe’ Lundberg blev tidligt torsdag morgen den første dansker til at score point i NBA.

- Det var en kæmpe forløsning, erkender ’Iffe’ Lundberg over for TV 2 SPORT.

Torsdag morgen dansk tid scorede han sine første point i NBA, da han spillede hele fjerde quarter for Phoenix Suns i et udebanenederlag til LA Clippers.

- Da jeg ramte det skud, var jeg sådan… ”Okay, nu er jeg her.” Og det gav mig på en eller anden måde lidt mere benzin til min tilstedeværelse på banen, siger Lundberg.

- Nu har jeg formået at vise over for alle, hvad jeg kan. Det var et plus, for nu ved de forhåbentlig, de kan regne med mig. De har fået en fornemmelse af, hvad jeg er i stand til at gøre.

’Iffe’ Lundberg skiftede til NBA-topholdet Phoenix Suns sidst i grundspilssæsonen, efter han fik sin kontrakt med CSKA Moskva ophævet som følge af Ruslands invasion af Ukraine.

Hyldet af holdkammeraterne

Tidligt mandag morgen fik han debut som den første NBA-dansker i historien, onsdag spillede han sin anden kamp, og torsdag sænkede han så de første point.

Det tænkte jeg… ”Han er amerikaner”

Monty Williams, træner for Suns

Det sikrede ham et minde for livet, da holdkammeraterne overraskede ham efter kampen - til stor glæde for træner Monty Williams.

- Jeg tænkte ikke over det før efter kampen, hvor drengene gav ham kampbolden. Men jeg husker, da han sænkede bolden og straks lavede 3-pointstegnet med hånden. Det tænkte jeg… ”Han er amerikaner”. Det er som om, alle udlændinge lære tegnene, når de kommer herover, siger Suns’ træner Monty Williams på et pressemøde.

- Jeg er glad på hans vegne. Men jeg er endnu mere stolt over, at vores hold gjorde det til noget særligt for ham. Alle drengene var med til at sørge for, at vi fejrede det med ’Iffe’, tilføjer træneren.

’Iffe’ Lundbergs kontrakt udløber, når Suns træder ind i slutspillet. Derfor spiller han lige nu for en kontraktforlængelse - enten for slutspillet eller for næste sæson. I det lys er det ikke uvæsentligt, at han torsdag fik mange sammenhængende minutter på banen.

- Jeg har ikke været nervøs på noget tidspunkt i de her tre kampe. Det har handlet om at finde rytmen og komme i gang. I dag fik jeg lov til at spille hele perioden, og det er jo klart, at jo mere tid jeg får på banen, jo mere slapper jeg af. Og jo mere kan jeg også justere tempoet og fysikken, siger ’Iffe’ Lundberg.

Suns' sidste kampe i grundspillet

  • 9. april: Ude mod Utah Jazz
  • 11. april: Hjemme mod Sacramento Kings
'Iffe' Lundberg scorede sine første NBA-point tidligt torsdag morgen.