Basketball

’Iffe’ viser sig frem for alle NBA-hold, siger Suns-journalist

Gabriel ’Iffe’ Lundberg er den første dansker i NBA. Han kæmper for at blive i verdens stærkeste liga i næste sæson.

Det kan blive afgørende for ’Iffe’ Lundbergs fremtid, at han tidligt torsdag morgen sænkede sin første NBA- scoring og brillerede fem assists, da han spillede hele fjerde i Phoenix Suns' nederlag til LA Clippers.

Det fortæller Duane Rankin, der fast dækker Phoenix Suns for Arizona Republic, til TV 2 SPORT. Lundberg spiller nemlig for en forlængelse af sin kontrakt, der udløber efter grundspillet.

- Hvis de tænker, han er en del af fremtiden, vil de formentlig skifte ham ind til slutspillet. Og selv hvis de ikke gør det, så er han i gang med grundarbejdet (for en fremtid i NBA, red.) lige nu, siger Duane Rankin og tilføjer:

- Uanset hvad der sker senere, er han ved at vise, at han kan spille for både Suns og de andre hold. Hver gang han spiller, viser han sig frem for de andre.

’Iffe’ Lundberg skiftede til NBA-topholdet Phoenix Suns sidst i grundspilssæsonen, efter at han fik sin kontrakt med CSKA Moskva ophævet som følge af Ruslands invasion af Ukraine.

Aftalen med Suns udløber efter grundspillet, så efter debuten natten til mandag og de første point natten til torsdag spiller historiens første NBA-dansker nu for en mere permanent tilværelse i verdens stærkeste liga.

Suns' sidste kampe i grundspillet

  • 9. april: Ude mod Utah Jazz
  • 11. april: Hjemme mod Sacramento Kings

Her kan den tredje NBA-optræden, hvor han spillede over dobbelt så meget som de første to kampe til sammen, blive væsentlig.

- Det var en kamp, der var ude af Suns’ hænder. ’Iffe’ kom ind og satte et aftryk, så nu er der et referencepunkt. Når træneren skal sætte holdet næste gang, kan han tænke tilbage på denne kamp. ”Han kom ind og spillede ret godt.”

Da ’Iffe’ Lundberg kom på banen til sin tredje NBA-kamp, var Suns bagud 87-61. Opgøret endte til 113-109 til Clippers, og Suns scorede 48 point, mens Lundberg var på banen.

'Iffe' Lundberg scorede sine første NBA-point tidligt torsdag morgen.