Basketball

Play-in-tid i NBA - hvem skal med i slutspillet

Hvem skal have de sidste fire pladser i sæsonens NBA-slutspil? Læs mere om NBAs Play-In-turnering i artiklen herunder.

Søndag aften bød på de sidste kampe i NBA-sæsonens grundspil.

De 30 NBA-klubber har færdigspillet de 82 kampe, der udgør 'Regular Season'-delen af en NBA-sæson. De seks bedst placerede hold i hver 'Conference' har kvalificeret sig direkte til slutspillet:

Dermed har vi fundet 12 af de 16 hold, der i den kommende weekend tager hul på sæsonens NBA-slutspil. De sidste fire 'Playoffs'-hold skal findes i løbet af denne uge, hvor NBA afholder en lille ekstra kvalifikationsturnering, hvor otte hold får muligheden for at "spille sig ind" på en slutspilsplads.

For tredje sæson i træk afholder NBA deres korte 'Play-In'-turnering mellem sæsonens grundspil og slutspil. Ugens seks kampe kommer til at bestemme de sidste fire hold til det kommende slutspil - henholdsvis syvende og ottendepladserne i ligaens Eastern og Western Conference.

Otte mandskaber kæmper om fire pladser i slutspillet, og selvom holdene i den kommende 'Play-In'-turnering tilhører midterfelterne i ligaens to halvdele, så kommer ugens knock-out-kampe ikke til at mangle stjerner eller spænding.

I 'Play-In'-turneringen i Eastern Conference skal den tidligere 'Most Valuable Player' Kevin Durant (Brooklyn Nets) op imod sæsonens store overraskelse fra Cleveland Cavaliers, der er ledt an af forhåndsfavoritten til prisen som sæsonens bedste førsteårsspiller, Evan Mobley, der er flankeret af All-Star-guarden, Darius Garland.

I det andet 'Play-In'-opgør i NBAs østlige halvdel, står to af ligaens mest underholdende spillere overfor hinanden, når Trae Young og Atlanta Hawks møder Charlotte Hornets med LaMelo Ball på holdet. Begge spillere var med i sæsonens All-Star-kamp og anses som to af ligaens mest spektakulære offensive talenter.

'Play-In'-turneringen i Western Conference byder på optrædener fra ligaprofiler som Karl-Anthony Towns, den tidligere seksdobbelte All-NBA-spiller Paul George og All-Star-guarden DeJounte Murray fra San Antonio Spurs, der bliver guidet af den mest vindende træner i NBAs historie, Gregg Popovich.

Herunder kan du se en oversigt over ugens 'play-in'-kampe, der alle bliver vist på TV 2 SPORT X:

  • Kamp 1: Tirsdag 01.00 (natten til onsdag): Brooklyn Nets vs. Cleveland Cavaliers (vinderen ender som #7 i Eastern Conference)
  • Kamp 2: Tirsdag 03.30 (natten onsdag): Minnesota Timberwolves vs. Los Angeles Clippers (vinderen ender som #7 i Western Conference)
  • Kamp 3: Onsdag 01.00 (natten til torsdag): Atlanta Hawks vs. Charlotte Hornets (vinderen spiller sig videre i 'Play-In'-turneringen)
  • Kamp 4: Onsdag 03.30 (natten til torsdag): New Orleans Pelicans vs. San Antonio Spurs (vinderen spiller sig videre i 'Play-In'-turneringen)
  • Kamp 5: Fredag TBD: Taber af kamp 1 vs. vinder af kamp 3 (vinderen ender som #8 i Eastern Conference)
  • Kamp 6: Fredag TBD: Taber af kamp 2 vs. vinder af kamp 4 (vinderen ender som #8 i Western Conference)
De sidste fire hold til sæsonens NBA-slutspil skal findes i sæsonens Play-In-turnering. Se med på TV 2 SPORT X i denne uge. Video: Kristoffer Vestrup

Lørdag byder på de første kampe i sæsonens NBA-slutspil. Ugens Play-in-kampe skal derfor bruges til at bestemme følgende serier til slutspillet:

  • Vinderen af tirsdagens kamp mellem Brooklyn Nets og Cleveland Cavaliers, skal møde Boston Celtics i første runde af slutspillet.
  • Vinderen af tirsdagens kamp mellem Minnesota Timberwolves og Los Angeles Clippers, skal møde Memphis Grizzlies i første runde af slutspillet.
  • Vinderen af fredagens kamp i Eastern Conference (taber af kamp 1 vs. vinder af kamp 3), skal møde Miami Heat i første runde af slutspillet.
  • Vinderen af fredagens kamp i Western Conference (taber af kamp 2 vs. vinder af kamp 4 ), skal møde Phoenix Suns i første runde af slutspillet.