Basketball

'Iffe' fravalgt af NBA's tophold

Gabriel 'Iffe' Lundberg bliver i Phoenix sommeren over, selvom han ikke bliver en del af Suns-truppen til slutspillet.

Da Gabriel 'Iffe' Lundberg natten til mandag dansk tid klædte om til sæsonens sidste grundspilskamp i NBA, var der god grund til at nyde det.

For der er ingen, der ved, om han får muligheden for det igen.

Lundberg, der i marts blev den første dansker nogensinde til at få minutter i verdens stærkeste basketball-liga, er således blevet fravalgt til det kommende slutspil af sin klub, Phoenix Suns.

Det står klart, efter klubben søndag aften dansk tid meddelte, at de har valgt at give den sidste åbne plads i truppen til Ishmail Wainright.

'Ish' var - ligesom 'Iffe' - ansat på en såkaldt two way-kontrakt, men den er nu konverteret til en standardkontrakt, hvilket er et krav for at spille slutspil i NBA.

I de seneste uger har der været spekuleret i, at danskeren skulle overtage Elfrid Paytons plads i truppen, men da hans kontrakt udløber efter denne sæson, skulle han have været frigivet tidligere på ugen. Det skriver flere NBA-journalister - heriblandt Bobby Marks fra ESPN.

’Iffe’ Lundberg i NBA

Bliver i Phoenix

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger bliver Gabriel 'Iffe' Lundberg i Phoenix sommeren over, selvom han ikke er med i truppen, der skal spille slutspil.

Danskeren vil fortsat have adgang til klubbens træningsfaciliteter med henblik på at skulle deltage i NBA Summer League, der er en træningsturnering, hvor spillere, der er i betragtning til en plads i den amerikanske liga, kan få muligheden for at vise sig frem.

Og basketballekspert Peter Wang regner med, at der også vil være et dansk islæt i NBA næste sæson.

- Jeg er overbevist om, at han er at finde i NBA næste sæson på en standardkontrakt. Det må være det næste scenarie, men jeg synes, det er mærkeligt, at de henter ham uden at give ham en plads på holdet, siger Peter Wang.

'Iffe' Lundberg skiftede til Phoenix Suns, efter han ophævede sin aftale med CSKA Moskva på grund af Ruslands invasion af Ukraine.