Basketball

’Iffe’ runder NBA-kontrakt af med manér

Gabriel ’Iffe’ Lundberg spillede natten til mandag sin fjerde kamp i verdens bedste basketball-liga, NBA.

Danske Gabriel ’Iffe’ Lundberg viste natten til mandag, at han ikke nødvendigvis er færdig i NBA, bare fordi han ikke skal være med i årets slutspil.

I grundspillets sidste kamp var Lundberg på banen i næsten 27 minutter for Phoenix Suns, der tabte 116-109 til Sacramento Kings.

’Iffe’ Lundberg fjerde NBA-kamp

  • 26:54 minutter på banen
  • 10 point (2 x 3 point, 2 x 2 point på 13 afslutninger)
  • 5 assists
  • 5 rebounds
  • 2 steals

Det er første gang i ’Iffe’ Lundbergs spæde NBA-karriere, at han spiller mere end en fjerdedel af en kamp.

- Han efterlod et fremragende indtryk, for han spillede en rigtig god kamp. Han lod spillet komme til sig. Under kampen tænkte jeg nogle gange: ”Skyd! Angrib! Gør noget.” Men han spillede afbalanceret og forcerede ikke noget, siger TV 2 SPORTs basketballkommentator Thomas Bilde, der har fulgt 'Iffe' Lundberg bøde før og efter skiftet til NBA.

- Der kom et par pressede skud i løbet af kampen, men 27 minutter, masser af tillid og fem pointgivende afleveringer. Det havde han også i kampen mod Clippers, og det er en meget, meget vigtig indikator for fremtiden. Nogle siger, eventyret måske kan være slut. Jeg siger, at eventyret lige er startet for ’Iffe’ Lundberg, tilføjer Thomas Bilde.

’Iffe’ Lundberg i NBA

Efter at have ophævet sin kontrakt med CSKA Moskva skrev 'Iffe' Lundberg under med Phoenix Suns på en såkaldt two way-kontrakt. Sådan en skal veksles til en permanent aftale, hvis man skal være med i slutspillet - men det er ikke sket for 'Iffe' Lundberg.

Det betyder, at han enten skal hentes af et andet hold inden mandag aften - eller at han skal spille sig til en kontrakt for næste sæson for stadig at være NBA-spiller.

- Det tror jeg helt sikkert, han er i næste sæson. Og jeg tror, Phoenix er et godt bud, siger TV 2 SPORTs basketballekspert Jens Laulund.