GO'

- Jeg er ikke skuffet, men jeg er ærgerlig, siger 'Iffe' Lundberg

Danmarks første NBA-spiller må se Phoenix Suns slutspilskampe fra tribunen, da klubben valgte ikke at give ham en standardkontrakt.

Gabriel 'Iffe' Lundberg sidder stadig under palmerne i Phoenix. Han kan stadig smile, selvom han ikke skal spille slutspil i NBA.

- Jeg vil ikke sige, at jeg er skuffet, men det er selvfølgelig en ærgerlig fornemmelse, jeg sidder med. Men i sidste ende er jeg bare tilfreds og vigtigst af alt taknemlig, for den mulighed jeg har fået, siger 'Iffe' Lundberg i Go' aften LIVE tirsdag.

- Det er jo ikke, fordi jeg ikke er en del af holdet eller er blevet fyret. Jeg er her stadigvæk, jeg er stadig på kontrakt, men situationen er bare den, at når man har den kontrakt, som jeg har skrevet under på, så er jeg bare ikke tilgængelig i slutspillet.

"NBA er på et helt andet niveau"

Lundberg har en two way-kontrakt med Phoenix Suns for resten af sæsonen. Han skal derfor fortsat træne med holdet og rejse med holdet rundt til slutspilskampene.

Det kan bare ikke sammenlignes, når man er herovre

Gabriel 'Iffe' Lundberg, basketballspiller

For at Lundberg kunne have spillet i slutspillet, skulle Phoenix have konverteret hans two way-kontrakt til en standardkontrakt. Det skete som bekendt ikke.

Muligheden forsvandt søndag aften dansk tid, da Phoenix meddelte, at den sidste åbne plads i truppen var gået til Ishmail Wainright. 'Ish' havde fået sin two way-kontrakt konverteret til en standardkontrakt.

Skønt pladsen ikke gik til 'Iffe' Lundberg, er hans drengedrøm om spilletid i NBA gået i opfyldelse.

Og den første måned i USA har til fulde levet op til hans forventninger.

- Det vil jeg sige. 100 procent. Det er bare i en helt anden boldgade, end noget jeg har oplevet før. Det er lidt underligt at sige, for jeg har spillet på det højeste niveau i Europa for en af de mest professionelle og største klubber (CSKA Moskva, red.) gennem tiden, men det kan bare ikke sammenlignes, når man er herovre.

- Det er på et helt andet niveau, siger 'Iffe' Lundberg i Go' aften LIVE.

Håber på ny kontrakt med Phoenix

Bliver du i Phoenix?

- Det håber jeg. Jeg kan ikke rigtig sige andet, ud over at vi må se, hvad der kommer til at ske efter slutspillet. Om Phoenix har lyst til at forlænge med mig på en ny kontrakt, på en standardkontrakt, eller om der er andre klubber, der rækker ud til mine agenter.

- Lige nu tænker jeg ikke rigtig over det. Nu vil jeg bare gerne nyde tiden her og stadigvæk være en del af det her og forhåbentlig være med til at vinde mesterskabet med Phoenix, og så må vi se, hvad fremtiden bringer derefter, siger 'Iffe' Lundberg.

Han indrømmer, at han vil have svært ved at tage skridtet tilbage til Europa.

- Når jeg har prøvet de forskellige ting, som jeg nu har, og jeg har fået smag for det absolut højeste, vil det være svært at stille sig tilfreds med at skulle tage til en anden liga.

- Men jeg prøver altid at holde alle muligheder åbne og ikke brænde mine broer, så jeg vil da gerne lytte til tilbud fra klubber i Europa, men som udgangspunkt kunne jeg godt tænke mig at blive i USA, slutter 27-årige 'Iffe' Lundberg.

'Iffe' Lundberg fik NBA-debut 4. april og blev dermed den første danske basketballspiller til at få spilletid i verdens bedste basketball-liga.

I Phoenix Suns' sidste grundspilskamp fik han 27 minutter. I alt blev det til 44 minutter for Lundberg i grundspillet.