Basketball

Kvinde limer sig selv fast til gulvet midt i afgørende kamp

En kvindelig dyreaktivist var skyld i en midlertidig afbrydelse, da Minnesota Timberwolves og Los Angeles Clippers kæmpede om en plads i slutspillet.

En hurtig Google-søgning på "superlim" viser, at befolkningens oftest stillede spørgsmål som regel er: "Hvad er det stærkeste lim, man kan få?".

Måske skulle dyreaktivisten Alicia Santurio have gjort sig samme ulejlighed og brugt lidt ekstra tid på at undersøge markedet, inden hun natten til onsdag forsøgte at lime sig fast til banen midt i NBA-kampen mellem Minnesota Timberwolves og Los Angeles Clippers.

Med 3 minutter og 34 sekunder tilbage af første halvleg var hjemmeholdet Minnesota Timberwolves ved at kaste straffekast, da dommerne pludselig måtte afbryde kampen.

I modsatte ende af banen havde en kvinde indtaget banen og sat sig på gulvet under kurven. Sikkerhedspersonalet fik dog meget hurtigt fjernet kvinden og ført hende ud af hallen, men kampen måtte alligevel afbrydes i flere minutter.

Det viste sig at være, fordi kvinden - dyreaktivisten Alicia Santurio - havde forsøgt at lime sig til gulvet. Derfor måtte der en mindre rengøring til, før opgøret kunne genoptages, mens Santurio formentlig måtte konstatere, at hun havde valgt den forkerte lim, hvis hun havde forudset en større afbrydelse.

Angreb mod hjemmeholdets ejer

Efterfølgende har organisationen 'Direct Action Everywhere' taget ansvaret og uddybet hændelsen, der umiddelbart var svær at blive klog på for TV-seerne.

Deres kvindelige aktivist bar en t-shirt med teksten "Glen Taylor roasts animals alive" (Glen Taylor steger dyr i live). Budskabet var rettet mod ejeren af hjemmeholdet, Minnesota Timberwolves, der også ejer en kyllingefarm, hvor der for nylig var et stort influenzaudbrud.

Det medførte, at 5,3 millioner kyllinger skulle slås ihjel, og ifølge dyreaktivisterne blev det altså ikke gjort på en forsvarlig måde.

- Jeg "superlimede" mig til basketballbanen for at rette fokus mod massedrabet på kyllingerne ved Glen Taylors kyllingefarm, skriver Alicia Santurio på Twitter.

Tidligere tirsdag havde 'Direct Action Everywhere' allerede frigivet nogle billeder og videoer optaget ved Glen Taylors kyllingefarm, og det fulgte organisationen altså op med en protest midt under kampen mellem Timberwolves og Clippers, hvor der var en billet til slutspillet på højkant.

Hjemmeholdet endte med at vinde kampen 109-104, men indtil videre har ingen omkring Minnesota Timberwolves kommenteret på kvindens budskab.

Timberwolves har dog delt et statement, hvori de skriver, at en fan afbrød kampen midt i andet quarter, og at de har taget sig af det sikkerhedsmæssige problem.