Basketball

Kvinde lænker sig til kurven under NBA-kamp

Endnu en kvindelig aktivist har afbrudt en kamp i verdens stærkeste basketball-liga, NBA. Hun er fra samme organisation som ’Glue Girl’.

For anden kamp i træk måtte spillerne fra Minnesota Timberwolves se sig afbrudt af en kvindelig aktivist.

Først på ugen limede ’Glue Girl’ sig fast til gulvet, og sent lørdag aften lænkede en medsammensvoren sig til kurven, mens hun ligesom ’Glue Girl’ bar en T-shirt med teksten ”Glen Taylor roasts animals alive”.

Det skete i andet quarter af den første slutspilskamp mod Memphis Grizzlies.

Det er desuden værd at bemærke, at den første protest skete på Timberwolves' hjemmebane. Natten til søndag spillede holdet på udebane.

Raser mod holdets ejer

De to aktivister kommer fra organisationen Direct Action Everywhere, der i en pressemeddelelse påtager sig ansvaret for NBA-afbrydelserne og retter skarp kritik mod Timberwolves-ejeren Glen Taylor.

Organisationen hævder, at Glen Taylors virksomhed Rembrandt Enterprises står bag dyremishandling, fordi en bestand på 5,3 millioner høns er slået ned i Iowa som følge af fugleinfluenza.

Ifølge Direct Action Everywhere har ægvirksomheden slået dyrene ihjel ved at lukke for ventilationen og tilføre en blanding af varme, damp og gas. Organisationen hævder, at flere høns overlevede og efterfølgende blev begravet levende.

Målet med aktivisternes afbrydelser af NBA-kampe er at få Glen Taylor til at droppe sit ejerskab over holdet. Direct Action Everywhere opfordrer også til, at han donerer de penge, han har fået som erstatning for sygdomsudbrud, til velgørenhed.

Efter afbrydelsen vandt Timberwolves kampen med 130-117. Der spilles som altid bedst af syv kampe.