Basketball

Svendborg Rabbits besejrer Bakken Bears i forrygende finale

Svendborg Rabbits slog favoritten Bakken Bears 87-85 efter en nervepirrende basketball-pokalfinale.

Svendborg Rabbits vandt søndag sin fjerde pokaltitel i basketball efter et sandt finaledrama mod favoritten Bakken Bears i et feststemt Forum Horsens.

Bakken Bears hentede en Svendborg-føring og bragte sig foran i tredje periode, men Svendborg fightede flot, sikrede forlænget spilletid og vandt slutteligt 87-85.

Svendborg havde tidligere i sæsonen tabt fire gange til trofævante Bakken Bears i ligaen, men femte gang var lykkens gang for de fynske kaniner.

Pokaltitlen er Svendborgs første siden 2014, hvor holdet hentede en stor føring og slog netop Bakken Bears.

Sebastian Åris lavede 26 point for Svendborg, blev kampens topscorer og årets pokalfighter.

Svendborg lavede søndag opgørets første tre point og var undervejs i anden periode oppe at føre med 11 point, inden Bakken Bears strammede sit greb om kampen.

Rabbits kom tilbage

Fra midten af anden periode og frem til starten af tredje periode forvandlede Bakken Bears 23-33 til 43-38 og lignede et hold i kontrol.

Svendborg fandt dog tilbage på sporet og gik ind til fjerde periode bagud 59-60.

Fjerde periode var længe meget intens og en regulær stillingskrig, hvor holdene skiftevis lavede point og ikke fik skabt en afgørende føring.

Det gav en nervepirrende afslutning, hvor Svendborg fik chancen for at snuppe titlen i ordinær spilletids sidste angreb.

Forsøget kiksede dog, og kampen måtte med 80-80 på tavlen ud i fem minutters forlænget spilletid.

Her blev der lavet en del fejl og dermed point på straffekast.

Efter en Bakken-fejl øgede Svendborg til 87-85 på netop et straffekast med fem sekunder tilbage, og da holdet øjeblikket efter erobrede bolden, kunne jublen bryde løs blandt Svendborgs fans og spillere.

Bakken Bears og Svendborg Rabbits er videre til hver sin semifinale i kampen om DM-titlen og kan altså få endnu et finaledrama senere på sæsonen.