Basketball

’Iffe’ Lundberg føler sig sikker på flere NBA-kampe

Han har ikke kontrakt for næste sæson, men Gabriel ’Iffe’ Lundberg føler sig sikker på at være på et NBA-hold.

Han stod ved udskiftningsbænken, da Phoenix Suns besejrede New Orleans Pelicans i NBA-slutspillet natten til søndag.

Men den danske basketballspiller var iklædt hverdagstøj og ikke holdets lilla spillerdragt. Som den første dansker kom han tidligere i april i kamp for topholdet, men hans aftale er en tovejskontrakt, der forhindrer ham i at deltage i slutspillet.

Alligevel er han overbevist om, at han også i den kommende sæson vil være at finde på et NBA-hold. Det siger han i et interview med Politiken.

- Jeg er ikke i tvivl om, at jeg spiller i NBA i næste sæson. Lige nu venter jeg bare på næste chance for at bevise mig, siger han til avisen.

Gabriel ’Iffe’ Lundberg uddyber over for TV 2 SPORT, at det var helt efter planen, at han ikke skulle i aktion i slutspillet.

- Det har aldrig været planen, at jeg skulle spille i slutspillet, siger han.

- Jeg er stadig på holdet og en del af holdet – jeg spiller bare ikke kampe. Jeg havde ikke regnet med eller forventet, at jeg ville få en kontrakt i slutspillet. Så det er også fint. Jeg er stadigvæk på kontrakt med Phoenix Suns og træner med holdet hver eneste dag, og jeg rejser med holdet, når vi skal spille udebanekampe.

- Det, jeg har fokus på nu, er at komme på 100 procent fysisk og udnytte alle de muligheder, jeg har individuelt. Jeg vil bare nyde hver eneste dag, jeg er her, siger han til TV 2 SPORT.

'Iffe’ Lundberg fik hele fjerde periode på banen i nattens opgør mellem Phoenix Suns og LA Clippers, og danskeren spillede flot undervejs. Video: TV 2 SPORT

Vil blive i Phoenix

Efter at have fået debut mod Oklahoma City Thunder fulgte ’Iffe’ op med at score sine første point mod Los Angeles Clippers få dage senere.

Han nåede også at sætte ti point på tavlen i sæsonens sidste grundspilskamp mod Sacramento Kings. Det kan samtidig have været hans afskedskamp.

- Jeg vil gerne blive i Phoenix, men også i NBA generelt. Men jeg føler, at jeg hører til i Phoenix. Der er en grund til, at jeg valgte det. Min spillespil passer til dem og omvendt. Jeg har aldrig nogensinde følt den kemi, der er her, i nogle andre miljøer, siger han til TV 2 SPORT.

En tovejskontrakt gør kun en spiller berettiget til at spille i grundspillet. For at være i spil til slutspillet skal man have en standardkontrakt, og sådan en valgte Suns i stedet at give Ishmail Wainright.

Lundberg kan dog fortsat træne med holdet og følge kampene på nærmeste hold.

Phoenix Suns var grundspillets bedste hold og er seedet til at gå hele vejen i slutspillet.