Basketball

Disse langemænd koster bøde på 344.000 kroner

NBA har udstukket en bøde til stjernen Kyrie Irving for blandt andet at stikke langemanden i retning af modstanderes tilskuere.

Det blev dyrt for Kyrie Irving at stikke den midterste og længste af håndens fingre i retning af Boston Celtics-fansene.

Basketstjernen fra Brooklyn Nets har fået en bøde af NBA på 50.000 dollars for den gestus søndag aften dansk tid. Det svarer til 344.000 danske kroner.

Ligaen har i straffen også lagt vægt på beskidt sprogbrug fra Kyrie Irving, oplyses det.

Tilskuerne råbte ad Irving

30-årige Kyrie Irving har en fortid med to sæsoner i Boston Celtics fra 2017-2019, og han er en upopulær herre efter skiftet i 2019 til Brooklyn Nets.

I løbet af kampen blev der buhet ad og råbt skældsord efter Kyrie Irving, som gav igen af samme skuffe.

- Når folk begynder at råbe pussy, bitch, fuck you og den slags ting, er der grænser for, hvor meget man accepterer som atlet. Vi er dem, der forventes at være ydmyge, have en ydmyg tilgang... Fuck det, det er playoff. Det er, som det er, sagde Irving efter kampen og tilføjede:

- Det er ikke noget nyt, at det bliver sådan, når jeg træder ind i den bygning. Men jeg kommer til at give den samme energi til fansene, som de giver til mig.

Kyrie Irving bragte mod afslutningen af kampen sit hold foran 114-111, men Boston Celtics scorede 4 point i træk til slut og vandt den første kamp 115-114 i første runde af slutspillet.

Natten til torsdag spilles kamp to, og igen skal Kyrie Irving og kompagni en tur til Boston.