Basketball

Fuldender et af de største comebacks i historien

Memphis Grizzlies var bagud med 26 point, men besejrede alligevel Minnesota Timberwolves i NBA-slutspillet.

En ensidig forestilling endte natten til fredag i et storslået comeback i basketball-ligaen NBA.

Memphis Grizzlies var bagud med 26 point på udebane mod Minnesota Timberwolves, men formåede alligevel at vinde slutspilskampen 104-95.

Comebacket var ifølge AFP klubbens største til dato i slutspillet, og det tangerede det fjerdestørste i ligaens playoff-historie.

Det kunne kun lade sig gøre, fordi gæsterne fra Memphis var særdeles overlegne mod slutningen.

Fjerde quarter endte 37-12 til udeholdet, som nu fører slutspilsserien 2-1 efter et overraskende nederlag i første kamp.

Desmond Bane førte an med 26 point i det opsigtsvækkende comeback og forklarer udviklingen med en stærk holdmoral.

- Alle blev ved med at holde fokus og yde modstand kampen igennem. Uanset om vi var foran, bagud, eller hvad der skete. Det var nok til, at det kunne lade sig gøre, siger han ifølge AFP.

- En følelsesladet sejr

Føringen toppede i andet quarter, hvor Minnesota Timberwolves førte med 26 point, men med lidt over et kvarter igen af kampen var forskellen stadig på 25 point.

Det blev der hurtigt ændret på.

Grizzlies scorede 21 point på stribe og tog føringen for første gang i kampen med 6 minutter og 44 sekunder igen, da Tyus Jones ramte sit forsøg bag trepointlinjen.

- Det var en følelsesladet sejr, fordi vi kom fra at have været bagud med så meget, siger Bane.

I slutspillet spilles der bedst af syv kampe, så Grizzlies mangler fortsat to sejre for at booke en billet til næste runde.

- Vi bliver nødt til at holde fokus. Det er først til fire (sejre, red.), lyder det fra Grizzlies-spilleren.

Meget tyder på, at Golden State Warriors er med i næste fase. Natten til fredag vandt holdet fra San Francisco for tredje gang på stribe mod Denver Nuggets og mangler blot en enkelt sejr for at gå videre.