Basketball

Så skete det igen: NBA-kamp afbrudt

Protesterne mod en holdejer i NBA fortsætter, efter vagterne havde held med at bremse en aktivist tidligere på ugen.

Glen Taylors modstandere giver tilsyneladende ikke op, selvom øget fokus på sikkerheden gør det svært for dem at protestere mod ejeren af Minnesota Timberwolves.

Natten til søndag lykkedes en kvinde med at løbe ind på banen under NBA-kampen mellem Minnesota Timberwolves og Memphis Grizzlies. Hun blev dog hurtigt eskorteret ud.

Efterfølgende blev aktivisten slæbt tværs over banen, inden personen ved siden af hende - som optog denne video - også blev ført ud af hallen.

Det hele skete i tredje quarter af kampen, som endte 119-118 til Timberwolves. Stillingen i deres slutspilsserie er nu 2-2 i kampe.

Ville give udskældt ejer en udvisning

Ligesom både ’Glue Girl’, der limede sig fast til halgulvet, og kvinden, der lænkede sig fast til kurven, kommer den seneste aktivist fra organisationen Direct Action Everywhere. I modsætning til de første aktivister bar hun ikke en T-shirt med teksten ”Glen Tayloer roasts animals alive”. Hun bar en T-shirt, der skulle forestille en dommertrøje.

- Hun forsøgte at fløjte for at stoppe spillet og ville derefter konfrontere Taylor ved hans plads. Hun ville give ham ’en teknisk fejl’ og derefter en ’udvisning’, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Så langt nåede hun dog ikke. Sasha Zemmel, som hun hedder, blev stoppet med en vagt, inden hun nåede at vise sin hjemmelavede dommertrøje frem.

Det vidner om, at vagterne til Timberwolves kampe er blevet meget opmærksomme på protesterne mod holdets ejer, der af Direct Action Everywhere kritiseres for at drive kyllingefarme under meget kritisable forhold.

Et andet eksempel på vagternes årvågenhed finder vi tidligere på ugen, hvor en mandlig aktivist også forsøgte at komme på banen i en dommertrøje. Han blev stoppet allerede på tilskuerpladserne.

Det har organisationen delt en video af søndag morgen dansk tid.

Organisationen hævder, at Glen Taylors virksomhed Rembrandt Enterprises står bag dyremishandling, fordi en bestand på 5,3 millioner høns er slået ned i Iowa som følge af fugleinfluenza.

Ifølge Direct Action Everywhere har ægvirksomheden slået dyrene ihjel ved at lukke for ventilationen og tilføre en blanding af varme, damp og gas. Organisationen hævder, at flere høns overlevede og efterfølgende blev begravet levende.

Målet med aktivisternes afbrydelser af NBA-kampe er at få Glen Taylor til at droppe sit ejerskab over holdet. Direct Action Everywhere opfordrer også til, at han donerer de penge, han har fået som erstatning for sygdomsudbrud, til velgørenhed.