Basketball

Profil brækker albuen efter slag i hovedet

Golden State Warriors’ Gary Payton II har brækket sin albue, efter han blev sendt i jorden af Dillon Brooks fra Memphis Grizzlies.

Knap tre minutter.

Det var alt, hvad Gary Payton II fik for Golden State Warriors i nattens kamp mod Memphis Grizzlies. Payton var nemlig på vej ned for dunke bolden i Grizzlies kurv, men bag ham kom Dillon Brooks flyvende.

Sidstnævnte forsøgte at slå bolden væk, men ramte i stedet Warriors-spilleren lige i hovedet. Payton landede hårdt på gulvet og tog sig med det samme til albuen. Undersøgelser har efterfølgende vist, at han brækket albuen. Det skriver NBA-reporteren Anthony Slater på Twitter.

Dillon blev dømt for en flagrant 2 foul, der gives for en unødvendig og overdreven fejl. Han blev smidt ud af kampen.

Chris Mullin, der er tidligere NBA-spiller og nuværende basketballekspert, ser absolut ikke handlingen som nødvendig.

- Det er beskidt. Vi kan ikke tale om intention – det ved vi ikke noget om, men når man ser på den langsomme gengivelse, var Brooks ikke i nærheden af bolden. Han slog bare Gary Payton II i hovedet og sendte ham til jorden. Ja, han brød alle regler – ikke kun dem i NBA, siger Mullin ifølge NBC.

- Det er et beskidt spil. Det er der ingen tvivl om. Jeg tror, at han vil få en karantænke – det er min personlige mening. Især når de ser på, at Gary Payton II er ude resten af sæsonen.

Golden State Warriors-træneren Steve Kerr kunne heller ikke lide, hvad han så.

- Jeg ved ikke, om det var meningen, men det var beskidt. Playoffkampene skal være fysiske, da alle gerne vil vinde og kæmpe for alt. Men der er et kodeks i ligaen. Og man skal aldrig bringe en andens sæson eller karriere i fare ved at ramme ham i midten af luften. Han brød kodeks, siger Kerr ifølge The Athletic.

Memphis Grizzlies vandt kampen med 106-101 og udlignede dermed til 1-1 i serien.