Basketball

Stjerne skreg af smerte - og gav modspiller skylden

NBA-holdet Memphis Grizzlies langer ud efter Golden State Warriors-spilleren Jordan Poole efter nattens playoff-kamp.

Hvis Memphis Grizzlies vil opnå noget stort i dette års NBA-slutspil, skal der virkelig krydses fingre lige nu.

For i nattens opgør udgik holdets ubestridt største stjerne, Ja Morant, med en skade i opgørets fjerde og sidste quarter efter en kamp, hvor han noterede sig for hele 34 point.

Jordan Poole tog faktisk fat i hans knæ og rykkede i det, hvilket udløste det, der skete

Memphis Grizzlies-træner Taylor Jenkins

Og uden Morant er det svært at forestille sig, at Grizzlies kommer langt i dette års NBA-slutspil. Det er dog endnu uvist, hvor alvorlig Morants skade er, men reaktionen fra stjernen var ikke opløftende.

Morant, der tit har bøvlet med sit højre knæ, blev skadet i en aktion med Warriors-spilleren Jordan Poole. Ifølge Morant "brød Poole kodekset", da han tog fat i Grizzlies-spillerens knæ.

Det skrev Morant umiddelbart efter kampen på Twitter, hvor han i samme omgang delte en video af situationen. Morant har efterfølgende slettet sit tweet, men internettet glemmer som bekendt aldrig:

Morants "broke the code"-reference var samtidig en stikpille til træneren hos Warriors, Steve Kerr, der tidligere på ugen brugte samme vending om en aktion fra en Grizzlies-spiller.

Efter kampen blev Warriors-profilen Jordan Poole forholdt Morants tweet:

- Naturligvis ønsker jeg ikke, at der er spillere, der bliver skadet. Jeg er slet ikke den type spiller. Jeg respekterer alle, siger han ifølge NBA's egen hjemmeside på pressemødet efter Warriors' 142-112-sejr.

"Han var skyld i det"

Grizzlies' træner svarede også på spørgsmål på et efterfølgende pressemøde, og her var tonen en noget anden:

- Han bliver tilset lige nu, og vi ved ikke så meget mere. Vi har lige set langsomme gengivelser af situationen. Morant var i gang med en dribling, og Jordan Poole tog faktisk fat i hans knæ og rykkede i det, hvilket udløste det, der skete.

- Så jeg er faktisk rigtig spændt på at se, hvad der sker efter det her, siger Grizzlies-træner Taylor Jenkins på pressemødet.

Omvendt lød det fra Warriors-træneren Steve Kerr, at "han slet ikke bemærkede situationen".

I NBA-slutspillet spilles der hver gang en bedst af syv-serie, og i denne "kvartfinale-serie" mellem Grizzlies og Warriors fører sidstnævnte 2-1 efter sejren natten til søndag dansk tid.