Basketball

Forsvarende NBA-mestre slået ud

Boston Celtics præcision fra trepointslinjen blev afgørende, da holdet tog samlet sejr over Milwaukee Bucks.

Den unge basketstjerne Grant Williams blev den afgørende faktor, da Boston Celtics søndag sendte de forsvarende mestre Milwaukee Bucks ud af NBA's slutspil med en sejr på 109-81.

Med 27 point leverede Williams en stærk præstation, og han var særligt dødelig fra trepointslinjen, hvor han sænkede 7 ud af 18 forsøg.

Aftenens kamp var den syvende og afgørende i serien mellem de to hold, der endte 4-3 i Bostons favør.

Holdet er nu klar til playoff-finalen i den østlige konference, hvor Miami Heat venter. Vinderen af den serie på syv kampe går videre til NBA-finalen.

Det var ikke kun 23-årige Grant Williams, der var godt skydende i søndagens opgør.

Som hold sænkede Boston Celtics således 22 ud af 55 forsøg fra trepointslinjen, og den præcision blev afgørende, da Milwaukee Bucks til sammenligning kun sænkede 4 ud af 33 trepointsforsøg.

Suveræne Dallas

NBA-stjernen Giannis Antetokounmpo gjorde ellers sit til at holde de forsvarende mestre inde i kampen med 25 point, 20 rebounds og ni oplæg, men det var ikke nok til at gøre forskellen.

Boston Celtics har de seneste sæsoner været fast inventar i de afgørende runder af NBA's slutspil. Holdet har dog ikke vundet mesterskabet siden 2008.

Natten til mandag dansk tid var sidste års NBA-finalister Phoenix Suns også i aktion i slutspillet. Her skulle holdet forsøge at spille sig videre på hjemmebane mod Dallas Mavericks i den syvende og afgørende kamp mellem de to mandskaber.

Det lykkedes dog ikke for Suns, der blev besejret med 123-90 foran hjemmepublikummet i Footprint Center.

Med resultatet vinder Dallas Mavericks serien med 4-3. Holdet skal nu op imod Golden State Warriors i playoff-finalen i den vestlige konference.

Vinderen af den kamp møder enten Miami Heat eller Boston Celtics i NBA-finalen.