Basketball

Golden State Warriors er mestre

Golden State Warriors tog den afgørende sejr på udebane.

Golden State Warriors kan kalde sig NBA-mestre anno 2022.

Holdet fra San Francisco slog natten til fredag Boston Celtics på udebane og vandt dermed finaleserien med 4-2. Der spilles således bedst af syv kampe.

Mesterskabet kan i høj grad tilskrives Golden States store stjerne Steph Curry. Han lavede 34 point i den afgørende kamp og blev kåret som finalernes bedste spiller, Finals MVP, for første gang i karrieren.

Efter kampen brød han hulkende sammen på det ikoniske halvgulv i 'TD Garden'. Betydningen var ikke til at tage fejl af...

- I starten af sæsonen forventede ingen, at vi ville komme hertil - bortset fra alle på det her gulv lige nu (Curry og holdet red.). Det er fantastisk. Det er meget surrealistisk, siger Curry til ESPN.

Boston Celtics vandt ellers den første kamp på udebane, og dermed sikrede de sig en betydelig fordel. Siden tog favoritterne fra Golden State dog over.

Det er Warriors' syvende titel i historien, og stjernen Steph Curry har nu fire på sit CV.

- Steph Curry er i en liga for sig. Det er den bedste skytte i historien, og han leverede altså i den her serie, siger Peter Wang, der er basketballekspert på TV 2 SPORT.

Den nye NBA-sæson begynder i slutningen af oktober, så der venter nu spillerne en lang sommerferie.