Griners agent råber op efter forlænget russisk fængsling

Basketballspilleren Brittney Griner har fået forlænget sin varetægtsfængsling i Rusland med et halvt år.

Den amerikanske basketballspiller Brittney Griner sidder fortsat varetægtsfængslet i Rusland, og det kan kun komme til i et halvt år mere.

Det afgjorde en dommer ved retten i Moskva-forstaden Khimki mandag ifølge Sports Illustrated. Griners varetægtsfængsling blev forlænget med seks måneder.

Samtidig blev det lagt fast, at sagen mod hende begynder 1. juli. Hun risikerer op til ti års fængsel, hvis hun bliver dømt for narkosmugling, som hun er anklaget for.

- Dagens (mandagens, red.) høring var ren procedure og ikke baseret på beviser, skriver Griners agent, Lindsay Kagawa Colas, på Twitter.

- Når det er sagt, er det et faktum, at USA's regering har fastslået, at Brittney Griner bliver tilbageholdt uretmæssigt og bliver brugt som brik i et politisk spil.

31-årige Griner, som er en af de største stjerne i WNBA, blev anholdt i lufthavnen i Moskva 7. februar, hvor hun angiveligt var i besiddelse af cannabisolie.

Agent forventer afgørende hjælp fra Biden og Harris

Godt et par uger efter anholdelsen, mens hun fortsat var varetægtsfængslet, indledte Rusland invasionen af Ukraine og blev mødt af fordømmelse fra omverdenen.

Det har været med til at gøre tilbageholdelsen af Griner til en betændt politisk sag.

I sit tweet forsøger Griners agent også at fastholde presset på den amerikanske regering, der forsøger at få Griner hjem til USA.

- Forhandlingen om hendes øjeblikkelige løsladelse uanset de juridiske procedurer bør forblive en topprioritet, skriver Lindsay Kagawa Colas.

- Vi forventer, at Joe Biden og Kamala Harris (henholdsvis præsident og vicepræsident, red.) gør alt, hvad der står i deres magt, for at finde en løsning og bringe hende hjem.

Brittney Griner har ofte opholdt sig i Rusland, da hun, når WNBA lå stille, tørnede ud for det russiske hold UMMC Jekaterinburg. I WNBA er hun på kontrakt hos Phoenix Mercury.

Siden maj har været i hænderne på den højeste instans i USA inden for gidseltagning.