Basketball

’Iffe’ Lundberg forlader NBA

Danmarks første NBA-spiller står uden kontrakt for næste sæson. Derfor rejser han hjem i denne weekend.

Den amerikanske drøm er brast for Gabriel ’Iffe’ Lundberg – i hvert fald for nu.

Danmarks første NBA-spiller har ikke fået tilbudt en ny kontrakt hos Phoenix Suns, og derfor rejser han og familien hjem til Danmark.

- Jeg tager afsted som en stolt dansker og en halvskuffet ’Iffe’ Lundberg. Men jeg tager også afsted med oprejst pande, for jeg gjorde, hvad jeg kunne med de muligheder, jeg havde, siger ’Iffe’ Lundberg til TV 2 SPORT.

’Iffe’ Lundberg i NBA

’Iffe’ Lundberg skiftede til Suns kort før afslutningen på grundspillet i sidste sæson, hvor han forlod den russiske storklub CSKA.

Ser Gabriel 'Iffe' Lundberg få NBA-debut - og se hans højdepunkter fra de sidste minutter af kampen. Video: TV 2 SPORT

Lundbergs aftale strak sig over de sidste grundspilskampe, og da han ikke kom med i Suns’ slutsspilstrup var håbet, at han skulle spille med i Summer League og dermed bringe sig tættere på en mere permanent tilværelse i NBA.

- Jeg har hele tiden sagt, at jeg ikke ville spille i Summer League, hvis jeg ikke blev garanteret en kontrakt. Jeg føler, det er for stor en risiko at tage – specielt med henblik på min families fremtid. Det står jeg ved. Men når det er sagt, er der stadig masser af interesse fra andre NBA-hold. Så jeg er stadig rolig. Vi må se, hvad der sker, siger Lundberg.

'Iffe’ Lundberg fik hele fjerde periode på banen i nattens opgør mellem Phoenix Suns og LA Clippers, og danskeren spillede flot undervejs. Video: TV 2 SPORT

I sine fire NBA-kampe bidrog ’Iffe’ Lundberg med 13 point, 5 rebounds og 11 assists. Ifølge Lundberg mener ledelsen i Suns, at de grundet en skade ikke fik set hans fulde potentiale.

- Det er jeg helt enig i, men det var jo situationen. Der var mulighed for, at jeg kunne spille mere, men det valgte man ikke at gøre, slutter han.