Basketball

Forundret 'Iffe' finder trøst i én ting efter NBA-exit

Gabriel 'Iffe' Lundberg undrer sig over afslutningen på NBA-eventyret, men hæfter sig ved, at han aldrig har fået at vide, at han ikke er god nok.

Gabriel 'Iffe' Lundbergs amerikanske eventyr sluttede i første omgang i juli måned, da han ikke fik en ny kontrakt i NBA.

I den kommende sæson skal danskeren tørne ud for Virtus Bologna i den italienske basketliga. Men den amerikanske drøm er ikke slukket endnu.

For 'Iffe' Lundberg vil langtfra være tilfreds, hvis det ikke ender med en retur til NBA.

- Nej, det vil jeg ikke. Det vil jeg ikke. Det vil irritere mig rigtig meget, fordi jeg ikke føler, at jeg fik muligheden.

- Hvis jeg aldrig nogensinde får muligheden for at finde ud af, om jeg reelt var god nok eller ej, så vil det være lidt bittersødt, siger "Iffe" til TV 2 SPORT.

Hårdt at blive vraget

Fire NBA-kampe var alt, det blev til for den danske basketballspiller hos en af de bedste amerikanske klubber Phoenix Suns.

Han erkender også, at det var svært at modtage beskeden om, at han ikke kunne fortsætte i klubben.

- Én ting havde været, hvis jeg havde fået at vide, at ”du er bare ikke god nok”. Så havde det været en hård pille at sluge. Men der blev aldrig sagt, at ”du er ikke god nok til at være her”. Så jeg ved, at jeg er god nok til at være der.

- At jeg så ikke er der alligevel, synes jeg, er underligt, fordi det er et puslespil, jeg ikke kan få til at hænge sammen.

Ærgerlig over Phoenix Suns

'Iffe' Lundberg er ikke kun skuffet over, at han måtte rejse hjem fra USA.

Han er også utilfreds med den måde, som Phoenix håndterede bruddet på.

- Ja, jeg synes, det er lidt ærgerligt, de ting, der skete.

- Jeg synes, det var lidt mærkeligt i forhold til de ting, der blev fortalt, skulle gå op i en højere enhed, og som jeg troede ville ske, siger 'Iffe' Lundberg.

Alligevel insisterer Danmarks største basketballstjerne på, at han er fuldt motiveret for at gøre det godt i sin nye italienske klub.

- Jeg håber, det (retur til NBA, red.) sker på et tidspunkt, men lige nu er jeg også tilfreds, og jeg er mere spændt på at spille for Bologna, end jeg tænker på at komme tilbage til USA.