Basketball

Trøjenummer 6 er snart fortid i NBA

Fremover kommer ingen i basketball-ligaen NBA til at have nummer seks, som Bill Russell spillede i, på trøjen.

Det bliv fremover ikke muligt at spille i trøjenummer seks i den nordamerikanske basketball-liga NBA.

Torsdag har NBA meddelt, at man i kølvandet på basketballikonet Bill Russells død "pensionerer" trøjenummer seks på tværs af hele ligaen.

Kun de spillere, der på nuværende tidspunkt har nummer seks på trøjen, kan få lov til at beholde det og spille med det. Det drejer sig blandt andre om stjernespilleren LeBron James.

Bill Russell, som døde 31. juli i en alder af 88 år, spillede i nummer seks, da han fra 1957 til 1969 vandt NBA-mesterskabet hele 11 gange som en del af Boston Celtics' altdominerende mandskab.

De 11 mesterskabstitler gør Russell til den mest vindende spiller nogensinde i NBA.

Tredje gang i Nordamerika

Allerede i 1972 pensionerede Boston Celtics trøjenummer seks, så ingen siden har kunnet spille i det i traditionsklubben.

Som en hyldest til Russell vil samtlige NBA-spillere i den kommende sæson have et mindesmærke på deres trøje, ligesom der på alle baner vil være en kløver - Boston Celtics' logo - med nummer seks i.

Det er tredje gang i professionel nordamerikansk sport, at et trøjenummer bliver taget ud af brug på tværs af en hel liga.

I baseball-ligaen MLB kan ingen spille i nummer 42, som Jackie Robinson, den første sorte MLB-spiller nogensinde, bar fra 1947 til 1956.

I ishockeyligaen NHL kan Wayne Gretzkys nummer 99 heller ikke tages i brug.