Basketball

Dansk landstræner fyret - afløser er på plads

Arnel Dedic skal ikke længere stå i spidsen for det danske basketball-landshold. Allan Foss er ny mand på posten.

Danmarks basketball-landshold skal have ny cheftræner.

Det står klart, efter Danmarks Basketball Forbund (DBBF) har valgt at afbryde samarbejdet med Arnel Dedic, der har haft ansvaret for holdet siden midten af 2021.

Som TV 2 SPORT tidligere onsdag kunne erfare, bliver det Allan Foss, der kommer til at tage over. Det skriver forbundet i en pressemeddelelse.

Foss får en kontrakt på tre år, og han glæder sig til at komme i gang.

- Jeg ser frem til opgaven og den store ære, det er igen at skulle være træner for det danske herrelandshold. Jeg har jo før haft opgaven, og her lykkedes det os at skabe et landsholdsprogram, som spillede os op i A-gruppen, og placererede os blandt de 22 bedste hold i Europa, siger han.

Allan Foss tiltræder i sin nye stilling den 15. oktober.

Svingende præstationer

Fyringen af Dedic kom på bagkant af en række skuffende resultater. Forbundet mener ikke, at landsholdet har haft "den ønskede spillemæssige progression", og de har vurderet, at der er behov for et trænerskifte for at forløse det sportslige potentiale.

- Vi har en klar målsætning for herrelandsholdets udvikling. Vi vil have, at holdet har en klar og tydelig identitet og skal fungere som forbillede for hele basketball Danmark og ikke mindst vores ungdomslandshold.

- Derfor er det utrolig vigtigt, at holdet udvikler sig, og at resultaterne følger med, siger sportschef i DBBF, Jörgen Fastberg, i en pressemeddelelse.

Takkes for indsatsen

Dedic nåede at stå i spidsen for landsholdet i 10 officielle kampe, hvor det blev til 7 nederlag og 3 sejre.

Heri røg landsholdet blandt andet ud af VM-kvalifikationen, hvilket sendte dem ned i prækvalifikationen til EM 2025, hvor de sluttede med to skuffende nederlag i anden kvalifikationsrunde.

Formanden for DBBF's talent-/eliteudvalg, Jesper Sørensen, vil gerne takke Dedic for indsatsen.

- På trods af, at resultaterne og holdets spillemæssige udvikling ikke har levet op til DBBF's forventninger, vil jeg gerne sende en stor tak til Arnel Dedic for hans indsats som landstræner for herreholdet. Arnel har knoklet for at bygge et nyt hold op og givet flere unge spillere muligheden for at blive A-landsholdsspillere det seneste halvandet år.

- Arnel har været en dedikeret træner, der i særdeleshed har bidraget til at bane vejen for vores unge talenter, siger Jesper Sørensen.