Basketstjerne efter fangeudveksling: Jeg måtte grave dybt

Brittney Griner sætter for første gang siden hjemkomsten fra Rusland ord på sine ti måneder i fængsel.

- Det føles godt at være hjemme.

Sådan indleder den amerikanske basketballstjerne Brittney Griner sit første opslag på sociale medier, efter at hun i sidste uge blev løsladt i en fangeudveksling mellem USA og Rusland.

Brittney Griner har siddet fængslet i Rusland i ti måneder.

- De seneste ti måneder har været en kamp på alle måder. Jeg gravede dybt for at bevare min tro, og det var kærligheden fra så mange af jer, der hjalp mig med at holde mig i gang. Fra bunden af mit hjerte tak til alle for jeres hjælp, skriver Griner på sin Instagram-konto.

Griner blev i februar anholdt i en lufthavn i Moskva med cannabisolie i bagagen.

En uge senere invaderede Rusland nabolandet Ukraine og skabte krise i forholdet til USA og den vestlige verden.

I august blev hun dømt til ni år bag tremmer, og USA har ihærdigt forsøgt at få hende hjem til USA. Det lykkedes omsider i sidste uge.

Griner agter snart at spille basketball igen. Således skriver hun i opslaget, at hun vil spille for Phoenix Mercury i denne sæson. Her har hun spillet siden 2013.

I samme periode har hun siden 2014 tørnet ud for russiske UMMC Ekaterinburg, og det var i den forbindelse, at hun blev anholdt tilbage i februar.

Da sagen var i retten i august, erklærede Griner sig skyldig i at smugle og besidde narkotiske stoffer, men nægtede at have haft hensigt om at bryde loven. Hun fastholdt, at der var tale om en "ærlig fejl".

Det forhindrede hende dog ikke i at få en dom på ni års fængsel.

I november blev hun overflyttet til en russisk fangekoloni, hvilket vakte vrede i Det Hvide Hus.

Ved den lejlighed meddelte USA's præsident, Joe Biden, at han ville kontakte Ruslands præsident, Vladimir Putin, i håb om at opnå aftale om en fangeudveksling.

I opslaget på Instagram sender Griner en særlig tak til Joe Biden for at få hende hjem til USA.