Basketball

Landsholdskeeper peger på tre NBA-stjerner, der kunne stå på mål i fodbold

Den danske landsholdskeeper Oliver Christensen bruger noget af sin juletid på at hygge sig med basketball.

Der er mange, der er glade for, at Oliver Christensen valgte en karrierevej som fodboldmålmand.

Den talentfulde keeper, der til daglig står på mål i Hertha Berlin, er i en alder 23 år allerede en del af landsholdet, og han er dermed et godt bud på en sidste skanse for Danmark en gang i fremtiden.

Christensen, der var med Danmark til VM i Qatar, har foruden fodbold en stor passion for basketball, og mandag aften var han på besøg hos TV 2 SPORT i forbindelse med NBA's Christmas Day. Og her gav han et bud på, hvilke tre nuværende NBA-stjerner, der kunne begå sig som fodboldmålmænd.

Kevin Durant

- Han har jo helt vildt lange arme, men er stadig superbevægelig og flytter sin krop rigtig flot. Han minder en lille smule om Thibaut Courtois fra Real Madrid. Jeg kan godt se nogle ligheder i deres ekstreme størrelse og længden på deres arme og ben. Durant kunne fylde målet ret godt og stadig bevæge sig flot uden at være for klodset. Det kunne være rigtig spændende at se ham i et mål.

Patrick Beverley

- Beverley valgte jeg mest for mentaliteten. Alle siger, at fodboldmålmænd er fuldstændige sindssyge, og det kan jeg til dels godt give dem ret i, for du skal være lavet af noget specielt for at være fodboldmålmand. Og det må man sige, at Beverley er. Han er skør, sin egen, og så er han helt ligeglad med, hvad folk tænker om ham. Og sådan skal du gerne være som målmand, fordi du selv står med ansvaret. Og dét kræver noget specielt.

Kawhi Leonard

- Han ville jo få fingrene på alle bolde. Jeg kunne sagtens se det for mig med de store hænder, han har. Han har en rigtig god størrelse, og med de hænder er der ikke en bold, han ikke vil gribe. Han ville dog få problemer med at få lavet målmandshandsker, for jeg er ikke sikker på, at der produceres målmandshandsker i de størrelser. Der er ikke skum nok i verden til, at der kan laves en målmandshandske til Kawhi Leonard, lyder det med et smil.

Oliver Christensen fortalte også i søndagens NBA-program, at han bruger rigtig meget af sin fritid på at se basketball.

Fokus bliver dog inden længe rettet mod fodbolden igen, da han sammen med Hertha Berlin skal være klar til at få sat gang i Bundesligaen.

Hertha Berlin møder Bochum den 21. januar.

Bundesliga

Bundesliga
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
13421859238+5471
23422578344+3971
33420686441+2366
43418885138+1362
53417895144+759
634148125749+850