Basketball

Superstjerne skifter hold – LeBron er skuffet

LeBron James og Kyrie Irving har tidligere spillet sammen i Cleveland Cavaliers. Her vandt de mesterskabet i 2016.

Kyrie Irving bytter Brooklyn Nets ud med Dallas Mavericks. Det skriver NBA.com.

Den 30-årige amerikaner er blevet sendt afsted fra New York-klubben i en handel, der ærgrer LeBron James. Los Angeles Lakers-stjernen havde nemlig håbet på en genforening med sin tidligere holdkammerat.

- Jeg er bestemt skuffet. Jeg kan ikke sidde her og sige, at jeg ikke er skuffet over ikke at kunne hente sådan et talent. Jeg ved, at jeg har god kemi med ham, og han kan hjælpe med at vinde et mesterskab, siger James i et interview med ESPN.

Alligevel kommer LeBron James sig hurtigt. Vigtige mål venter for ham og Lakers-holdet, der kæmper for en slutspilsplads.

- Når det ikke sker, er jeg fuldt fokuseret på arbejdet. Lakers' navn var blandt bejlerne, og vi havde muligheden. Det skete ikke, og vi er videre. Vi vil slutte sæsonen godt og prøve at komme ind i slutspillet, hvor jeg føler, vi kan konkurrere mod alle, hvis vi kommer friske ind.

Brikkerne i Irving-tradet

Brooklyn Nets får:

  • Spencer Dinwiddie
  • Dorian Finney-Smith
  • 2027 andenrundevalg i draften
  • 2029 førsterundevalg i draften (beskyttet)
  • 2029 andenrundevalg i draften

Dallas Mavericks får:

  • Kyrie Irving
  • Markieff Morris

Ifølge The Athletic var Lakers-guarden Russell Westbrook en del af den pakke, som holdet kunne tilbyde for Kyrie Irving.

Men den pakke var aldrig rigtig interessant, mener NBA-reporter Marc Stein, der tidligere har arbejdet for ESPN og The New York Times. Han pointerer, at Nets allerede på forhånd havde besluttet, at Irving ikke skulle havne hos det legendariske franchise fra vestkysten.

Store præstationer sammen

Kemien mellem LeBron James og Kyrie Irving blomstrede, da de to spillede sammen i Cleveland Cavaliers fra 2014 til 2017. De nåede tre sæsoner sammen – alle gode gange havnede de i finalerne.

I 2016 var det netop de to stjerner, der afgjorde finaleserien mod Golden State Warriors. Mod slutningen af den tætte kamp syv præsterede James en magisk blokade, mens Irving sendte det afgørende skud gennem ringen. Således kom mesterskabet i hus.

Efter finalenederlaget i 2017 skiftede Irving til Boston Celtics, hvorfra han i 2019 skiftede til Brooklyn Nets.

Nu er den fodrappe spilstyrer så blevet sendt fra videre til Dallas Mavericks, efter han i starten af februar bad sin nu tidligere arbejdsgiver om at komme væk.

Turbulente år i New York

Kyrie Irvings tid i Brooklyn Nets handlede flere gange om det, der foregik uden for banen.

I november delte Irving et link til en film, der blev kritiseret for at være antisemitisk. Det fik franchiset til at give ham en karantæne på otte spilledage. Efterfølgende undskyldte spilleren for sin handling.

Forinden havde Irving i sidste sæson nægtet at lade sig vaccine mod corona, og det resulterede i, at han missede størstedelen af sæsonen som følge af restriktioner.