Ny ejer skulle kun bruge én dag på at rykke hele magtbalancen i NBA

Superstjernen Kevin Durant er ny mand i Phoenix Suns, som nu ligner den helt store mesterskabsfavorit i NBA.

Den amerikanske rigmand Mat Ishbia havde kun været ejer af NBA-holdet Phoenix Suns i én dag, da han torsdag sendte chokbølger gennem NBA.

Den nye ejer hentede nemlig stjernespilleren Kevin Durant til klubben.

208 centimeter høje Durant er anset som en af verdens bedste basketballspillere, og det er en så massiv forstærkning, at det ifølge TV 2 SPORTs NBA-ekspert Jens Laulund rykker magtbalancen i verdens største basketballliga.

- Phoenix Suns er gået fra at være en lunken til mesterskabskandidat til alle bookmakeres favorit til at gå i finalen, lyder analysen fra Laulund.

34-årige Durant er kommet til Phoenix fra Brooklyn Nets, som til gengæld fik et par af Phoenix Suns’ talenter samt adskillige fremtidige draft picks. Det er er dyr pris for en af NBA’s største stjerner – men det er det, det koster, fortæller Jens Laulund.

- Det er en meget satset handel, men man vinder ikke, hvis man ikke tager chancer. Phoenix Suns har nu det stærkeste hold i NBA på papiret, og spørgsmålet er nu, om de kan holde sig skadesfri resten af sæsonen.

Det med skaderne kan netop gå hen at blive det springende punkt. Kevin Durant har været ude med en skade siden nytår. Det samme har Phoenix Suns’ topscorer, Devin Booker, ligesom Chris Paul, den aldrende stjerne på 37 år, har en lang skadeshistorik bag sig.

Stjernespillerne skifter på kryds og tværs

Kevin Durant er langt fra den eneste stjernespiller, der har skiftet klub i den seneste uge.

Først rykkede den kontroversielle stjerne Kyrie Irving fra Brooklyn Nets til Dallas Mavericks. Irving har tidligere gjort sig bemærket ved at udtale, at Jorden er flad, ligesom han i en længere periode havde karantæne, da han nægtede at lade sig vaccinere mod coronavirus.

I storklubben Los Angeles Lakers er den tidligere MVP Russell Westbrook fortid. Westbrook er blevet skiftet ud med tre yngre spillere, der skal hjælpe alletiders topscorer, LeBron James, med komme inden for i slutspillet.

Mere åben liga

Rundt om i NBA-landsskabet er der også sket større og mindre handler, og det er ikke tilfældigt, at transfermarkedet pumper derudad i denne sæson. Det mener Jens Laulund i hvert fald.

- Man kan overføre det direkte til, at NBA i denne sæson er meget lige. For nogle år siden dominerede Golden State Warriors og Cleveland Cavaliers, og dengang var der ikke de store handler. Alle andre vidste nemlig, at de alligevel ikke ville vinde, siger han.

NBA's grundspilssæson er godt halvvejs. Slutspillet begynder i midten af april.