Basketball

Stjæler showet - og forbavser ekspert med overset detalje

Nattens dunkekonkurrence ved All Star-weekenden bød på innovation og adræthed fra en anden verden.

NBA's All Star-weekend er altid et stort og spektakulært show.

Og det årlige, tilbagevende højdepunkt, dunkekonkurrence, var nok en gang seværdigt, da 24-årige Mac McClung natten til søndag dansk tid stjal showet og vandt den prestigefyldte konkurrence.

En konkurrence, der i al sin simpelhed handler om at lave det vildeste dunk. Bortset fra, det på ingen måde er simpelt, det NBA-stjernerne laver.

Philadelphia 76ers-spilleren McClung, der reelt set ikke er NBA-spiller endnu, vandt ved at levere fire utrolige dunk, hvor han i tre af forsøgene fik maksimumpoint fra dommerbordet.

Fire spillere var med i konkurrencen, og i den indledende runde blev to sortereret fra, efter alle fire havde haft to dunk. KJ Martin fra Houston Rockets og Jericho Sims fra New York Knicks klarede ikke cuttet til finalen.

Det gjorde derimod Trey Murphy fra New Orleans Pelicans og altså McClung, der endte med at vinde.

McClung afgjorde konkurrence med et spektakulært dunk, hvor han iført sin college-trøje dunkede efter at have roteret mere end 360 grader i luften.

Overraskede ekspert

McClungs ene dunk i den indledende runde var dog muligvis endnu mere iøjnefaldende, da han præsterede at hoppe over to mennesker, hvor den ene sad på skuldrene af den anden.

Og i dette dunk blev TV 2 SPORTs basketballekspert Peter Wang i den grad overrasket, da han fik lov til at se dunket i slowmotion.

Her viste det sig nemlig, at McClung efter at have hoppet over de to personer formåede at spille bolden ind på pladen, inden han dunkede den ned i kurven.

Se og hør reaktionen i videoen øverst i artiklen, hvor du kan nyde McClungs fire forsøg.

Flere konkurrencer på plakaten

All Star-weekenden bød natten til søndag også på trepointskonkurrencen, der giver alle de bedste skytter muligheden for at vise sig frem.

Her vandt den store Portland-stjerne Damian Lillard, mens Team Jazz vandt den såkaldte skills-challenge.

Team Jazz bestod af Collin Sexton, Walker Kessler og Jordan Clarkson, der viste sig bedre end Team Rookies og Team Antetokounmpo.

Du kan se højdepunkterne fra alle konkurrencerne på 20 minutter på TV 2 PLAY.