Basketball

Absurd pointorgie i NBA-gyser – ikke set lignende i 40 år

Hele 351 point endte holdene med at fordele imellem sig i opgøret, der endte 176-175.

Der var drama, underholdning og ikke mindst et hav af point, da Los Angeles Clippers og Sacramento Kings lørdag morgen leverede en mindeværdig NBA-kamp.

Kampen endte – og hold nu fast – 176-175. Og nej, der er ikke tale om en All Star-kamp, hvor opdækning betragtes som en uskik.

Der skulle to overtidsperioder til for at finde en afgørelse i en kamp med to hold, der begge jagter en plads i slutspillet i den tætte Western Conference.

Udeholdet Kings kunne til sidst krone sig som vinder af opgøret i Crypto.com Arena, der med det samme skrev sig ind i NBA’s tykke historiebog.

Kings-cheftræner Mike Brown var på pressemødet efter kampen begejstret over sejren. Han er dog ikke rustet til kampe som denne hver gang.

- Det håber jeg ikke (om vi skal vænne os til lignende, red.). Jeg tager acetylsalicylsyre (smertestillende middel, red.) dagligt. Så det håber jeg ikke, for så skulle jeg fordoble dosisen, siger Kings-chefen med et smil på læben.

Ikke set lignende i moderne basketball

Vi skal tilbage til 1983 for at finde en kamp med flere point. Her spillede Detroit Pistons og Denver Nuggets spillede tre overtidsperioder i en kamp, der endte 186-184 til førstnævnte.

Det er også første gang siden kampen for 40 år siden, at begge hold scorer over 170 point i samme kamp.

Kampen markerede også stjernespilleren Russel Westbrooks debut i Clippers-trøjen, og den blev god, hvis man kigger på hans tal. I de 39 minutter, han fik på banen, stod han bag 17 point, 14 assists og 5 rebounds. 7 turnovers trækker dog en smule ned.