NBA straffer stjerne efter pistolvideo

Ja Morant holdt en pistol på en natklub. Det koster basketballspilleren otte spilledages karantæne i NBA.

Basketballspilleren Ja Morant kommer ikke tilbage på banen for NBA-holdet Memphis Grizzlies i de kommende kampe.

NBA oplyser på Twitter, at Morant har fået otte spilledages karantæne uden løn, efter at han tidligere på måneden holdt en pistol på en natklub.

Episoden filmede han selv og livestreamede til sine følgere på Instagram.

NBA skriver videre, at Morant tidligere onsdag blandt andre mødtes med NBA's kommissær, Adam Silver, for at drøfte basketstjernens opførsel.

Ligaen har undersøgt omstændighederne bag videoen og har ikke kunnet konkludere, at pistolen tilhørte Ja Morant.

Det kan heller ikke bevises, at Morant selv tog den med ind på natklubben, ligesom det også er uklart, om han var i besiddelse af skydevåbnet i længere tid.

NBA tager afstand fra Morant

- Jas opførsel var uansvarlig, hensynsløs og potentielt meget farlig, siger Adam Silver.

- Det har også alvorlige konsekvenser med tanke på hans enorme antal følgere og indflydelse. Han har udtrykt oprigtig anger og fortryder sin opførsel.

- Ja har også gjort det klart over for mig, at han har lært af episoden, og at han forstår sine forpligtelser og sit ansvar over for Memphis Grizzlies og NBA-miljøet som helhed, lyder det fra NBA-kommissæren.

Efter at videoen kom frem, tog Memphis Grizzlies selv konsekvensen og suspenderede Morant, som gav udtryk for, at han ville søge hjælp.

Han har allerede misset fem kampe og kan derfor vende tilbage, når Grizzlies natten til tirsdag dansk tid møder Dallas Mavericks.

23-årige Ja Morant, der af mange betragtes som en af ligaens bedste spillere, kom allerede i søgelyset nogle dage inden pistolepisoden.

1. marts skrev avisen Washington Post, at Ja Morant i juli sidste år blev beskyldt for at slå en 17-årig gentagne gange under en basketballkamp ved Morants eget hus.

Morants agent, Jim Tanner, sagde, at der var tale om selvforsvar.

Efter at have slået teenageren skulle NBA-spilleren have hentet en pistol i huset, men det benægtede agenten