Basketball

Superstjerne skubber til holdejer

Denver Nuggets' serbiske stjerne Nikola Jokic ville have fat i bolden for at genoptage spillet, men endte med at modtage en teknisk fejl for sit skub.

Der var kortvarig dramatik, da Phoenix Suns søndag nat vandt 129-124 over Denver Nuggets og udlignede til 2-2 i slutspilsserien.

Med få minutter til pausen kæmpede hjemmeholdets Josh Okogie for at bevare bolden, da han blev skubbet og endte ude i tilskuerne. Og mens han lå der, kom udeholdets superstjerne Nikola Jokic pludselig tililende.

Uanset hvem han er, kan han ikke påvirke spillet ved at holde på bolden

Nikola Jokic

Jokic ville have fat i bolden, så han kunne genoptage spillet og udnytte en fem mod fire-situation inde på banen, idet Okogie stadig lå blandt tilskuerne.

Tilfældigvis var bolden dog havnet i hænderne på Phoenix Suns' ejer, Mat Ishbia, der ikke havde i sinde at aflevere bolden til Jokic. I stedet varmede han bolden og holdt fast, da Jokic prøvede at rive bolden til sig.

Straffet med teknisk fejl

Situationen kulminerede, da bolden pludselig røg op i luften og endnu længere væk. Det fik Jokic til at skubbe holdejeren i brystet med sin venstre underarm, så han lettere teatralsk kastede sig tilbage i sædet.

Dommerne så efterfølgende situationen igennem og vurderede, at skubbet skulle koste Jokic en teknisk fejl. Fordi det ikke er tilladt at røre tilskuerne på den måde.

Jokic frygter dog ikke, at det får yderligere konsekvenser i form af karantæne eller bødestraf.

- Han rørte mig først, så ligaen (NBA, red.) bør beskytte mig. Han er en fan. Jeg ved, hvem han er, men han sad ved siden af banen, så han er en fan. Uanset hvem han er, kan han ikke påvirke spillet ved at holde på bolden, sagde Jokic på pressemødet efter kampen.

Den amerikanske rigmand Mat Ishbia købte Phoenix Suns omkring årsskiftet, da den tidligere ejer, Robert Sarver, blev presset til at sælge Suns efter racistiske udtalelser og forskelsbehandling af kvindelige ansatte i organisationen.