Traditionsklub vinder lotteriet – fransk vidunderbarn på vej

Natten til onsdag blev der trukket lod om, hvem der får lov til at vælge først, når NBA-draften løber af stablen.

Tillykke, I har været dårlige. Her er jeres belønning – som forresten er en gigantisk en af slagsen.

Ja, det kan lyde absurd, men det er sådan, tingene hænger sammen i amerikansk sport.

Jeg elsker Texas, og jeg har været der før

Victor Wembanyama om udsigten til at skulle spille for Spurs

NBA-klubben San Antonio Spurs har bevidst tabt mange kampe for at have større chancer i NBA-draften, og natten til onsdag blev de trukket ud som dem, der vælger først, når draften finder sted.

Det er her, det nye kuld af store talenter fra college, internationale ligaer og NBA's udviklingsliga bliver valgt ind i ligaen, og her er der ét navn, der overstråler dem alle: Victor Wembanyama.

En 19-årig franskmand på 223 centimeter, der nu efter alt at dømme kan se frem til at spille for traditionsklubben fra Texas.

- Jeg kan ikke beskrive følelsen. Mit hjerte banker. Jeg har alle, jeg elsker omkring mig. Det er et specielt øjeblik, som jeg vil huske resten af mit liv.

- Jeg er en holdspiller, og jeg vil gøre alt for at vinde så mange kampe som muligt. Og så vil jeg vinde en ring (et mesterskab, red.) hurtigst muligt. Vær klar, lød det fra franskmanden til amerikanske ESPN umiddelbart efter lotteriet.

Alle gode gange tre

Sejren i lotteriet blev fejret på byens beværtninger, som om San Antonio Spurs havde vundet et mesterskab.

Klubben, klubbens fans og den legendariske træner Greg Popovich har prøvet det her før. Det er nemlig tredje gang, at de får førstevalget i draften.

I 1989 fik de David Robinson, som i løbet af sin karriere nåede at blive kåret som ligaens bedste spiller og vinde to mesterskaber.

I 1997 var det så Tim Duncan, der blev valgt af texanerne. To kåringer som ligaens bedste spiller og fem mesterskaber førte han Spurs frem til.

Og nå ja, så blev det lige til en rekord, der lyder på slutspilsdeltagelse 22 år i træk.

- Jeg elsker Texas

Hvis presset ikke var stort nok på Wembanyama med det talent og den fysiske ramme, han besidder, er der nu lagt i kakkelovnen til mere.

Han kan gå i fodsporene på to legender, der har vist, hvordan det skal gøres.

Nu glæder den unge franskmand sig til, at det bliver hans tur.

- Jeg elsker Texas og har været der før. Jeg er meget glad, og jeg kan ikke vente med at møde fansene og det hold, jeg forhåbentligt bliver en del af i juni.

Og som han selv skriver på Twitter:

.. ja, så var det en god dag at være tilhænger af San Antonio Spurs.