Lakers på randen af NBA-exit

Foran et tætpakket hjemmepublikum i Los Angeles lykkedes det ikke byens basketballhold at slå Denver Nuggets.

Tre semifinaler. Tre sejre til Denver Nuggets.

Det er status i NBA-serien mellem Denver Nuggets og Los Angeles Lakers. Dermed er Denver Nuggets bare en enkelt sejr fra finalen i den bedste nordamerikanske basketball-liga.

Natten til søndag dansk tid vandt Denver Nuggets med 119-108 i Los Angeles. Dermed er LeBron James og Los Angeles Lakers på randen af knockout.

Det var en skuffelse for hjemmepublikum, som vanen tro var repræsenteret af adskillige Hollywood-stjerner – blandt andre skuespillerne Jack Nicholson og Denzel Washington.

LeBron James insisterer dog på, at intet er afgjort mellem de to Western Conference-finalister. Det er til trods for, at intet hold i NBA-historien har vendt 0-3 i kampe til samlet sejr i slutspillet.

- Vi er nødt til kun at tænke på kamp fire nu. Det er det eneste, vi kan gøre. Denne kamp er overstået. Vi havde vores muligheder, men greb dem ikke, siger LeBron James ifølge AFP.

Stjerner storspillede

LeBron James scorede 23 point og lavede 12 assists mod Nuggets, men det var ikke nok til sejr.

I fjerde quarter havde Los Angeles Lakers ellers kæmpet sig foran 94-93, og det blev holdets sidste føring.

Efter den føring blev LeBron James skiftet ud for at få en pause inden afgørelsen. Men da han kom tilbage på banen, var kampen stort set allerede afgjort.

Denver Nuggets scorede nemlig 13 point i træk uden modsvar, og så var udeholdet foran 106-94.

Denver Nuggets-profilen Nikola Jokic leverede en flot kamp med 24 point – heraf 15 point i fjerde quarter. Holdkammeraten Jamal Murray blev kampens topscorer med 37 point og bidrog også gevaldigt til sejren.

I finalen i NBA venter vinderen af den anden semifinale mellem Boston Celtics og Miami Heat. Her fører Miami Heat med 2-0 i kampe.